Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Yeni Şeyler Denemek Harikadır

Yeni Şeyler Denemek Harikadır

Nike "Play New" adlı yeni reklam filminde, insanları beceremiyor olsalar bile yeni spor dallarını denemeye davet ediyor!

Pandeminin en tehlikeli etkilerinden biri de hareketsizlik oldu. Pandemi öncesinde bile hareketsiz yaşamla mücadele etmek kolay değildi. Pek çok sağlık sorununa yol açan bu durum şimdi farklı bir boyut kazandı. Spor yapmayı seven insanlar bile ümitsizlik, bıkkınlık hissedebiliyor ve sokak kısıtlamaları nedeniyle bazen pes edebiliyor. Bu dönemde kendimizi motive edecek yeni taktikler denememiz gerekiyor belki de.

play new

Benim gibi yıllardır spor yapan biriyseniz ama pandemi nedeniyle bıkkınlık yaşıyorsanız kendi antrenman rutininizin dışına çıkmanın zamanı gelmiş olabilir. Hiç spor yapmayanlar için de yanıt belli, bir yerden başlamaları gerekiyor. Hepimiz için ortak soru şu: Bu hareketsiz ve bıkkın halimizi aşmak için ne yapacağız? Hep yapmak istediğimiz ama “beceremem ki” diyerek listemizin dışında bıraktığımız bir şeyler olabilir mi? Nike’ın Play New adlı filmi tam da bu noktada kendi yaşamımızı ve travmalarımızı gözden geçirmeye itiyor bizi.

play new

Play New, profesyonel sporcuların da başka dallarda beceriksiz olabildiğini gösteriyor

Wieden+Kennedy imzalı filmde; dünya şampiyonu atlet Dina Asher-Smith’i golf oynamaya çalışırken, NBA yıldızı Sabrina Lonescu’yu tenis oynamaya çalışırken, 8 madalya sahibi paralimpik atlet Blake Leeper’ı kaykay denemeleri yaparken, ödüllü müzisyen Rosalía’yı ise ok atışı yapmaya çalışırken izliyoruz. Görüntülerin tamamı bu profesyonel insanların çuvalladığı anları gösteriyor. Nike bu durumu şu sözlerle açıklıyor:

“Başarısızlıklarımızı, çuvallamalarımızı kutlayalım. Topu dışarı attığımız ve komşunun camını kırdığımız zamanları da… Dizlerin yara bere içinde kalabilir, çok utanabilirsin. Hiç önemli değil. Kaç defa düşersen düş bir şekilde ayağa kalkarsın. Yeni şeyler denemek her zaman iyidir.”

Görsel: Nike