Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Acer: Hayatımın Macerası

Acer: Hayatımın Macerası

Acer, ilham verici maceraları anlatarak bize ilham veriyor.

Acer’ın yeni ürünü Aspire Switch 10, tablet gibi de kullanılabilen bir dizüstü bilgisayar. Cihazın çok yönlülüğü ve kullanıcısına tanıdığı özgürlük bir araya gelince Hayatımın Macerası kampanyası ortaya çıkmış.

Kampanya sitesi, kendi hayallerini gerçekleştirmiş dört kişinin tanıtımı ve hikayelerini anlattığı videolarla açılıyor. Bu kişilerden ikisini (Çağrı Çankaya ve Gizem Altın Nance) daha önce Bi’kafalar‘da izlemiştik, bu nedenle kampanyanın tüketicilere ilham vermiş kişileri iyi takip ettiğini söyleyebiliriz. Reklam projesi yaparken içerik işin içine girdiğinde bu içeriğin doğru tespit edilip üretilmesi önemli. Acer burada gerçekten çok ilgi çekici 4 kişiyi karşımıza çıkartmış. Belki bir adım öteye giderek bu projenin, Bi’kafalar ya da başka bir video içerik sitesinde bir konsept olarak yer alması da düşünülebilirmiş. Hayatımın Macerası oldukça büyük bir söylem ve tek bir kampanya ile sınırlı kalmaması bence markanın bu iddialı söylemi sahiplenebilmesi adına önemli.

Sitede bizlere ilham veren bu konuşmalar dışında, kendi hayallerimizi gerçekleştirmemiz için ilham vermesi adına bir liste de hazırlanmış. Bu listede kendi çiftliğini kurmaktan, Bali’de hostel açmaya kadar birbirinden ilginç 24 madde bulunuyor. Kampanyaya tüketiciyi dahil etmek adına düşünülen bu ayakta kullanıcılar dilerlerse bu maddeler arasından seçtikleri hayali Facebook’ta -uygulama üzerinden- paylaşabiliyorlar. Bu aşamanın sonrasında bir Acer Aspire Switch 10 kazanma şansı ile çekilişe katılma imkanı da sunulmuş.

Özellikle video içeriklerinin seçimi ve ilham verme konusunda öne çıkan bir proje olmuş Hayatımın Macerası.

Kampanya Künyesi
Müşteri: Acer Türkiye
Marka Yetkilisi: Semanur Aksoy
Dijital Ajans: workattack
Creative Director/Copywriter: Bengisu Gençay
Art Director: Neslin Çavuşoğlu
Sosyal Medya Yöneticisi: Semih Tüfekçi