Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
SXSW Interactive 2012 – Settar’ın Notları 3

SXSW Interactive 2012 – Settar’ın Notları 3

Bigumigu'da daha önce 2011 İletişim Trendleri raporumuzda bahsettiğimiz Bluebrain'i hatırladınız mı? (sunumda 34. sayfa) Bluebrain, konum tabanlı olarak dinlenebilen bir albüm çıkartmıştı. PostSecret'ı hatırladınız mı peki? O da Bigumigu'nun 6 yıl önceki ilk haberlerinden biriydi. İşte PostSecret ve Bluebrain'in ortak bir etkinliği de oldu bu yıl SXSW'te. Önce PostSecret kurucusu Frank Warren projenin nasıl başladığını, nerelere geldiğini ve ne gibi sosyal girişimlere ilham verdiğini anlattı. Sonra da Bluebrain'in canlı müziği eşliğinde seçilmiş bazı PostSecret kartpostalları ekrana yansıtıldı. Canlı müzik ve duygusal görseller birleşince oldukça etkileyici bir performans izlerken bulduk kendimizi.

Bu gösterinin ilginç bir yanı daha vardı; salonda koltuklara otururken bulduğumuz föylerde telefonlarımızla bir şarkıya erişmemizi ve çalmaya hazır duruma gelmemizi rica ediyorlardı. Gösterinin sonunda seyircilerin tümünün telefonlarının sesini sonuna kadar açarak bu şarkıyı salonda çalmaları isteniyordu. Gösteri sonunda canlı müzik belli bir tınıya geldiğinde 5 kişi ellerinde telefonlarıyla sahneye çıkarak bize zamanın geldiğini ifade ettiler ve biz de telefonları kaldırıp şu şarkıyı çaldık asenkron bir şekilde.

Böylece Bluebrain'le bir ilki bizzat yaşama fırsatı bulmuş olduk. İnsanı alıştığından farklı yerden yakalayan bir deneyimdi.

Caffé Medici'nin Piyanisti

Son günümüzde Congress Avenue üzerinde yer alan şık bir kahve dükkanına uğradık soluklanıp birer kahve içmek için. Mekanın adı Caffé Medici'ydi ve biz masamıza oturduktan kısa bir süre sonra içerde canlı klasik müzik çalmaya başladı! "Ortam" yaratmak isteyen kafe sahiplerine duyurulur; oldukça benzersiz bir atmosfer yaratılıyor canlı piano ile çalınan klasik müzik sayesinde.

Coca-Cola Otomatı

Coca-Cola'nın bu otomatını SXSW mekanlarından birinde değil, bildiniz alışveriş merkezinde gördük. Tabii hemen görmemiş gibi -çünkü görmemiştik!- bir kayıt aldık. Bu makinede ürün seçip satınalma süreci oldukça keyifli. Ekranın tamamı kapasitif olduğu için navigasyon dışında oyun oynamak da mümkün.

Dyson'ın El Kurutma Makinesi

Austin Bergstrom Havalimanı'nda karşıma çıkan bu el kurutma makinesi Dyson markasının hava ile yapabildiği büyücülüğü sergileyebilmesi açısından çok zeki bir konumlandırma olmuş. Elinizi sokuyorsunuz ve yüzlerce minik peri elinize her taraftan üflüyormuş gibi hissedip hemencecik kurutuveriyorsunuz elinizi.

BestBuy'ın Cihaz Otomatı BestBuy Express

2006'da Sony'nin küçük elektronik cihazları otomattan satmaya başlayacağını ve ilk örneklerinden birini havalimanlarına yerleştireceğini haber yaptığımızda ne kadar da fütüristik gelmişti konsept. Aradan 6 yıl geçtikten sonra işte Austin Bergstrom Havalimanı'nda karşımıza çıkan BestBuy otomatı… İster Bluetooth seti, ister kulaklık, isterseniz telefon kılıfı ya da USB hafıza çubukları; kredi kartınızla şipşak alıp yola çıkarken unuttuğunuz nesneleri tedarik edebilirsiniz.