Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Keçeden Animasyonlarla Günlük Yaşam

Keçeden Animasyonlarla Günlük Yaşam

Andrea Love keçeden yarattığı mutfak, resim, manzara ve figür çalışmalarını büyük bir titizlikle animasyona dönüştürüyor.

Bir objeyi, eşyayı, mekanı ya da sahneyi farklı malzemelerle münyatür olarak canlandırmak, izlemesi oldukça keyifli sonuçlar veriyor. Devin Smith’in minyatür serigrafi baskı aleti ve Lucas Zanotto’nun minyatür kahve pişirme sürecini çektiği filmi bu anlamda etkileyici örneklerdendi. Ece Çağlayan’ın Türk yemeklerini minyatür mutfakta pişirdiği Mini Yemek kanalı da minyatür mutfak akımının ülkemizdeki yansımalarından biri oldu. Keçe ise çok farklı biçimlerde yorumlanabilen bir malzeme. Keçeyi ressam edasıyla kullanan Michaela Younge’un çalışmaları en ustalıklı işlerdendi. Yine Çinli yönetmen Siqi Song’un hiç doğmamış kardeşine ithaf ettiği Sister ise keçenin animasyonda nasıl kullanılacağının çarpıcı bir örneğiydi. Andrea Love ise keçe ve minyatür dünyasını birleştirip şirin mi şirin animasyonlar ortaya koyarak bu malzemeyi en iyi yorumlayanlardan biri.

Andrea Love, keçeden minyatür mutfağıyla ses getirdi

Andrea Love’ın en dikkat çekici işleri arasında minyatür yiyecek animasyonları bulunuyor. Özellikle geçtiğimiz hafta paylaştığı minyatür kahvaltı sahnesi büyük ilgi toplamış. Keçeyle resim, dijital çizim ve sprey boyama yaptığı animasyonlar da bir o kadar emek verilmiş çalışmalar. Bunun dışında keçeden kuklaları ve doğa manzaraları da bir o kadar ilgi topluyor. Gerçek insan boyutlarında figürler yapabildiği gibi, minyatür figürler de üretiyor. Sanatçı keçeyi öyle bir kullanıyor ve animasyonları da öyle bir ustalıkla kurguluyor ki keçe günlük yaşamdaki her şeyin yerine geçebiliyor.

Washington’da yaşayan Andrea Love, bodrum katındaki stüdyosunda, hem kişisel çalışmalarını hem de müşterilerinden gelen siparişleri yürütüyor. Instagram’da 130 bini aşkın takipçisi olan sanatçı, yapım aşamalarına dair paylaşımlar da yapıyor ve takipçilerinden gelen sorulara elinden geldiğince yanıt veriyor.

Görsel: Instagram
Manşet görseli düzenlenmiştir.