Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Netflix’in Muzip Sorusuna Markalardan Yoğun İlgi

Netflix’in Muzip Sorusuna Markalardan Yoğun İlgi

Netflix, Twitter hesabından paylaştığı “Hem seks esnasında hem de bir markanın Twitter hesabını yönetirken söyleyebileceğiniz bir şey nedir?" sorusuna birçok marka esprili cevap verdi.

Netflix, Twitter üzerinden kısa sürede etkileşim fırtınası estiren bir gönderi paylaştı. Takipçilerine cesur ve esprili bir soru yönelten Netflix’e kısa bir süre içinde pek çok markadan cevap geldi.

Etkileşime konu olan gönderinin meme’i 2017 yılına kadar dayanıyor. Yakın zamanda @ButlerTheBully isimli kullanıcı atmış olduğu tweet ile “Name Something you can say during dinner and during sex” (Hem akşam yemeğinde hem de seks esnasında söylenebilecek şey nedir?) meme’i ivme kazandı ve geniş kitlelerce gündeme geldi. Paylaşımlar giderek artarken Netflix de kendi yaklaşımı ile konuya dahil oldu. 2017 yılındaki meme’den hareket ederek sorusuyu yeniden yorumlayan Netflix ciddi duruşa sahip markaları bile harekete geçirdi.

“Hem seks esnasında hem de bir markanın Twitter hesabını yönetirken söyleyebileceğiniz bir şey nedir?” gönderisinin ardından mevzu bahis olan konunun temasına uygun olmayan büyük çaplı şirketler de dahil olmak üzere pek çok marka ve kullanıcı tweet’in altına esprili yorumlar bıraktı. IMDb, AT&T, TED Talks, Hulu, YouTube gibi markaların yanı sıra Arby’s Snickers, Ben & Jerrys, Wendys gibi şekerleme ve fast food şirketleri de gönderide yerini aldı.

Birçok marka Netflix’in tweet’ine yanıt verdi

Gönderiye ilk cevap verenler arasında yer alan Animal Planet “Bana güzel bir yılan fotoğrafı gönder” yorumuyla adeta furyayı başlattı. Unilever markası Axe ise “Şimdi yüzde 33 daha büyük” yorumu ile markasının reklamını yaparken güldürdü.

Instagram da kendi platformundaki gönderileri beğenme özelliğine gönderme yaparak “Double tap” (çift tıklama) yorumunu paylaştı. Netflix, Instagram’a yanıtında bildirimleri açma özelliğini vurgulayarak “post notifications: TURNED ON” cevabını verdi.

Prime Video, YouTube TV, Hulu gibi Netflix için rakip sayılabilecek markaların etkileşimin altında yer alması kullanıcıların gözünden kaçmadı.

Teknoloji içerikleri üreten sitelerden indirim kampanyaları yapan e-ticaret sitelerine, oyun sektöründen sinemaya her alandan marka etkileşime dahil oldu. Ortaya renkli ve eğlenceli yorumlar çıktı.

 

Etkileşim furyası estiren paylaşımın kurgu olup olmadığı bilinmiyor. Ancak farklı sektörlerden ilginin oluşması gerçekleşen etkileşimlerin organik olduğunu gösteriyor. Yiyecek ve içecek sektöründe yer alan markaların da etkileşime dahil olması bunun göstergesi.

Netflix’in tweetinin yanı sıra birçok kullanıcı meme’in kalıbını yeniden yorumlayarak yeni tweetler paylaşmaya başladı. Cümledeki öznelerin yerini kendi isteklerine göre değiştiren kullanıcılar Star Wars’tan The Irishman’e ve Starbucks’a kadar farklı konularda ve alanlarda soruyu yeniden yorumlayarak paylaşımda bulundu.

Görsel: Netflix US