Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Mino’nun Şarkısı ile Çocukların Bedensel Söz Hakları

Mino’nun Şarkısı ile Çocukların Bedensel Söz Hakları

Mimoza Çocuk Çalışmaları Ekibi tarafından hazırlanan “Mino’nun Şarkısı” çocukların bedensel söz haklarını öğrenmeleri için yol gösterici oluyor.

Birleşmiş Milletler (BM) tarafından kabul edilen sözleşmeye göre her yıl 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü olarak anılıyor. Çocuk hakları alanında yaşanan ihlallere karşı koruyucu ve önleyici çalışmalar oldukça değerli. Bu hakları çocuklara anlatma için ise eğlenceli ve akılda kalıcı yollar bulmak gerekiyor.

Mimoza Çocuk Çalışmaları Ekibi tarafından Dünya Çocuk Hakları Günü kapsamında hazırlanan “Mino’nun Şarkısı” isimli çocuk şarkısı da tam olarak bu ihtiyaca hizmet ediyor. Şarkı, çocukların bedensel söz haklarını öğrenmeleri, bedensel ve kişisel sınırlarını tanıyıp ifade edebilmeleri için hazırlanıyor.

Mino’dan 4 temel kural

Çocuk hakları konusuna odaklanan ve çocukların bedensel söz haklarını eğlenceli bir şekilde onlara öğretmeyi hedefleyen Mimoza Çocuk Çalışmaları Ekibi’nde Melda Akbaş, Nilüfer Atalay, Gözde Durmuş, Hatice Kapusuz, Emrah Kırımsoy, Emine Noyan, Efsun Sertoğlu yer alıyor. Geçtiğimiz yılın Ekim ayından bu yana çalışmalar yürüten ekip, çocukların bedensel söz haklarını korumak ve geliştirmek için çalışıyor. Bu kapsamda hazırlanan “Mino’nun şarkısı” isimli çocuk şarkısı da dört kuralın etrafında konuyu kapsayıcı bir şekilde ele alıyor.

Mino’nun Şarkısı çocuklara dört kuralı hatırlatıyor. Bu dört kural çocukların daha iyi ve güvenli bir yaşam sürmelerini desteklemek için çocuklara güçlendirici mesajlar iletiyor. Yetişkinlere ise çocuklarla nasıl konuşabileceklerine dair yardımcı oluyor. Çocukların kendi bedensel ve kişisel sınırlarını tanıyıp bu konu hakkında konuşabilmeleri, kendi duygu ve düşünlerinin önemli olduğu, her şeyi kabul etmek zorunda olmadıkları ve hoşuna gitmeyen şeyler konusunda büyüklerine danışabileceklerini öğütleniyor.

Şarkının müziğini yapımcı ve besteci Mert Tünay hazırlarken animasyonlarda Baran Baran ve Tuncay Çetin’in imzası bulunuyor. Karakter tasarımını da Baran Baran üstleniyor.

Şarkı için hazırlanan internet sitesinde parçanın yanı sıra çocuklar ve ebeveynler için çocukların bedensel söz hakları konusunda nasıl konuşabileceğine dair faydalı bilgiler ve Mino’nun 4 kuralı yer alıyor.

Görsel: YouTube