Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Nescafé’den Atık Telvelerden Yapılmış Kahve Sehpası

Nescafé’den Atık Telvelerden Yapılmış Kahve Sehpası

Nescafé'nin kahve atıklarından yapılan kahve sehpası "Nescafé Coffee Table" hem kahveyi hem de geleceği önemsiyor.

Nescafé, yaratıcılık dozu yüksek kampanyalarıyla dikkat çeken bir marka. Son yıllarda sürdürülebilirlik temasını da bu kampanyalarda yoğun olarak hissettiriyor. En son kahveyle boyanmış bir flipbook olan Nescafé Coffee Flipbook ile dikkatleri üzerine çekmişti. Bu defa da yine atık kahveyi hammadde olarak kullandığı Nescafé Coffee Table ile gündemde.

37 kilodan fazla kahve telvesiyle yapılan sehpa

Nescafé Kanada’nın eseri olan bu sehpa, 37 kilodan fazla kullanılmış Nescafé kahve telvesiyle yapılmış. Telveler çevre dostu soya bazlı reçine ile macun haline getirilmiş ve sertleşmeden önce şekillendirilmiş.

Aşağıda video bu anlamlı yapım sürecini anlatıyor. Tasarımcı Jesson Moen, yaratıcı ajans Rethink tarafından yönetilen bu kampanya için sehpanın hazırlanmasına destek olmuş.

Markaya göre bu mobilya, hem kahvenizi hem de geleceğinizi önemsiyor. Nescafé’nin Kahvenin kökenini “saygıyla” onurlandırmak ve sürdürülebilir çiftçiliği teşvik etmek için belirlediği Kurumsal Sosyal Sorumluluk İnisiyatiflerini yansıtıyor. Buna göre çiftçiler sınırlı topraktan en üst seviyede verim almak için kahvenin yanı sıra başka mahsuller yetiştirmeye teşvik edilirken, Nescafé’nin kendisi daha az suyla üretim ve paketleme yapmayı taahhüt ediyor.

Nestlé Kanada’nın pazarlama başkan yardımcısı Carm DaSilva, Kanadalı pazarlama haber sitesi Strategy’e, Nestlé’nin dünyadaki tüm kahvenin %10’unu kullandığından, sürdürülebilirlik çabalarının gezegenin refahı için önemli faydalar sağlayacağını belirtmiş. Ayrıca Nestlé Global, 2030 yılına kadar sera gazı emisyonlarını %50 oranında azaltmayı ve nihayetinde 2050 yılına kadar net sıfır emisyon elde etmeyi umuyor.

Kahve atıklarından yağılmış diğer yaratıcı projelere buradan göz atabilirsiniz.

Nescafe Coffee Table

Nescafe Coffee Table

Görsel: YouTube