Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Çocukların Gelecek Hakkındaki Fikirlerine Kulak Verin

Çocukların Gelecek Hakkındaki Fikirlerine Kulak Verin

BMF tarafından UNICEF Avustralya için hazırlanan sosyal medya kampanyası ailelere çocukların yazarak veya çizerek anlatmış olduğu fikirleri paylaşması için çağrıda bulunuyor.

UNICEF tarafından her yıl 20 Kasım Dünya Çocuk Günü olarak kutlanıyor. 1989 yılında Birleşmiş Milletler tarafından imzalanan ve 193 ülke tarafından onaylanan Çocuk Haklarına Dair Sözleşme’nin yıldönümü olan gün çocukların beslenme, barınma, eğitim ve sağlık gibi temel haklarının önemine vurgu yapıyor. UNICEF bugüne özel gerçekleştirdiği küresel ve bölgesel kampanyalar ile çocukların dünyayı değiştirecek fikirlerine odaklanırken büyüklerin de çocukları dinlemesi gerektiğini hatırlatıyor.

UNICEF Avustralya da Dünya Çocuk Günü’nü kutlamak ve çocukların dünyayı nasıl daha iyi bir şekilde değiştirebileceklerini göstermek amacıyla bir girişim başlattı. BMF tarafından hazırlanan ve #WorldChildrensSay etiketiyle paylaşılan kampanya ile çocukları geleceklerini etkileyecek konular hakkında fikirlerini paylaşması için teşvik ediyor. Değişim yaratmanın önüne geçen engelleri kaldırmak isteyen kampanya çocukların fikirlerinin paylaşılarak yayılmasını amaçlıyor.

Önemli konular hakkında çocukların fikrini alın

Reklam filmi ailelerin çocuklardan genellikle küçük ve önemsiz konular hakkında fikirler aldıklarını ancak iş önemli sorunlara geldiği zamanda çocuklardan herhangi bir fikir alınmadığını vurguluyor. Sosyal medyaya odaklanan kampanya çocukların gelecekleri hakkında endişe duyduğu ve değişmek istediği durumlar hakkında yazı, resim veya isteğini doğrultusunda yaratıcı bir iş yapasını destekliyor. Çocukların fikirlerinin yer aldığı yaratıcı işler @unicefaustralia ve #WorldChildrensSay etiketi kullanılarak paylaşılıyor.

BMF yaratıcı yönetmeni Luke Martin çocukların çevreden eğitime kadar her konuda oldukça tutkulu olduğunu söylerken onların seslerini duyurmanın zamanı geldiğini ifade ediyor. Dünya Çocuk Günü’nü kutlamanın önemli olduğunu ancak bu özel günden daha önemli olarak çocukları dinlemenin daha önemli olduğunun altını çiziyor.

Dünya Çocuk Günü UNICEF sosyal medya hesaplarından kutlanmaya devam ediyor

UNICEF Avustralya’nın yaratmış olduğu #WorldChildrensSay kampanyasının yanı sıra UNICEF tarafından yayınlanan küresel bir reklam filmi de bulunuyor. UNICEF Türkiye’nin de sosyal medya hesaplarından paylaştığı film çocukların ne istediğinin farkında olduğunu ve herkesin çocuklara kulak vermesi gerektiğini anlatıyor. Dünya Çocuk Günü için gerçekleştirilen kampanyaya sivil toplum kuruluşları, kanaat önderleri ve sanatçılar da #WorldChildrensDay etiketi ile destek oluyor.

Künye

Müşteri: UNICEF Australia
Ajans: BMF
İdari Yaratıcı Yönetmen: Alex Derwin
Yaratıcı Yönetmen: Luke Martin
Sanat Yönetmeni: Anthony Todorovitch, Leila Cranswick
Metin Yazarı: Stephanie Allen, David Roberts
Tasarım Yönetmeni: Marcus Key
Planlama: Christina Aventi
Veri Strateji Uzmanı: Jennifer Rhodes
Genel Müdür: Stephen McArdle
Ajans Yapımcısı: Brooke Mathers
İşbirliği: Buck
Müzik: Rumble Studios
Ses: Rumble Studios

Görsel: Youtube