Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Makyajın, Meydan Okumaların Arasında Niş ve Naif Bir YouTube Kanalı

Makyajın, Meydan Okumaların Arasında Niş ve Naif Bir YouTube Kanalı

Murat Şeker; 2. lig futbol, basketbol ve amerikan futbolu gibi ana akım dışında kalmış karşılaşmaları takip ederek alışılmışın dışında içerikler üretiyor.

YouTube video içerik ve topluluk yönetimi olarak bir zamanların imrenilen mecrasıydı. Hatta Kristal Elma 2014’te Youtube’un Marka Çözümleri ve Ticarileştirme bölümünün başındaki Kate Alessi’den YouTube’u dinlediğimde hayranlar, markalar ve içerik üreticiler arasındaki muhteşem uyuma hayran kalmıştım. Geçtiğimiz bir seneden bu yana baktığımızda ise Adpocalypsereklam tutumları ve trend videolar algoritması gibi birçok olayla büyük tartışmalar yarattı.

Şu anda YouTube’un kocaman bir kısmı makyaj, tepki, meydan okuma, yemek videoları ve yabancı YouTuber’ları kopyalayıp yerelleştiren içerik üreticilerinden oluşuyor. Adeta bir kısır döngü gibi bir formül başarılı olunca herkes aynı formülü uyguluyor ve Youtube’da niş, ilginç bir konuda içerik üreten birilerini bulmak güçleşiyor. Murat Şeker de bu noktada ana akımdan ayrılan bir alan yakalamış; spor basınında gerekli ilgiyi görmeyen alternatif sporlar ve alt ligler!

Reklamcıdan spor odaklı YouTube kanalı

Kariyerine spor editörlüğü ve spor muhabirliği yaparak başlayan ardından ajans dünyasına transfer olarak dijital dünyaya adım atan Murat Şeker, Nisan ayında YouTube kanalında düzenli içerik üretmeye başlamış ve şu anda 1.657 abonesi var. Sporu eğlenmek yerine kazanmak için yaptığımız, takip ettiğimiz fikri aklında belirginleşince de bu kanalı açmak için yeterli motivasyona kavuşmuş. Geçtiğimiz sezonun sonuna doğru başlayan YouTube yolculuğunu transfer döneminde gündemi takip edip analizler yaparak geçirdi. Bu sezonun başlamasıyla birlikte ise özellikle alt liglerdeki futbol maçlarını takip ettiği içerikler üretiyor.

İstanbul’da futbol diyince akla Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray’ın egemenliği gelse de birçok küçük takım alt liglerde mücadelesini sürdürüyor. Başlı başına bu bile Murat’a geniş bir içerik yelpazesi sunuyor. Videolarına bakınca Pendik, Kasımpaşa, Sarıyer, Ümraniye gibi farklı yerlere maça ve içerik üretmeye gitmiş. Bunun yanına bir de basketbol ve amerikan futbolu gibi alternatif sporları koyunca menü de zenginleşiyor.

YouTube, sadece akıllı telefonu olan kişilerin bile videolar çekerek yükleyebileceği ve bir topluluk yaratabileceği bir mecra. Ve bu önermeyi güçlü kılan ise naif ve niş konularda içerik üreten Murat gibi isimler. Sporla ilgiliyseniz alt ligleri takip etmek için, sporla ilgilenmiyorsanız bambaşka bir dünyayı gözlemlemek için Murat Şeker’in YouTube kanalını takip edebilirsiniz.

Murat Şeker gibi alt liglere alternatif sporlara yönelen bir başka YouTube kanalı bulamadım. Futbol maçlarına giden ve vloglar hazırlayan isimlere denk geldim ancak onlar da ana akım takımları takip ediyorlar. Sadece bu dikeye yönelmiş başka kanallar varsa yorumlarda belirtirseniz çok sevinirim!

Görsel: Murat Şeker