Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Her Karede Ayrı Bir Yemek

Her Karede Ayrı Bir Yemek

Mikkel Jul Hvilshoj, Eva Trio için hazırladığı fotoğraf projesinde yemek malzemelerini minimalist bir üslupla organize ediyor.

Objeleri estetik bir şekilde organize edip sonra da kuşbakışı fotoğrafını çekme akımı etkisini hala yitirmedi. Sosyal medyada doğan bu akım daha sonra reklam ve pazarlama dünyasını da etkiledi, yalnızca bu tür fotoğraflar çeken yeni Instagram sanatçıları doğdu. Hepsinde temalar değişken tabii. Örneğin David Schwen, sandviç malzemelerini tabldotla organize edip fotoğraflıyor. Emily Blincoe şeker ve çikolataları dizerken; Jordan Bolton, Miyazaki filmlerindeki eşyaları el yapımı olarak yaratıp organize ediyor ya da hazır nesneleri düzenleyerek kült film afişlerini yeniden yaratıyor. Danimarkalı fotoğrafçı Mikkel Jul Hvilshoj ise mutfak malzemeleri markası Eva Trio için gerçekleştirdiği yemek stilleme projesinde, her bir fotoğraf karesini farklı bir yemeğin malzemelerini düzenleyerek yaratıyor.

Her bir kare farklı bir yemek tarifi gibi

Mikkel Jul Hvilshoj’un düzenlemeleri tam anlamıyla minimalist bir estetiğe sahip. Un, yağ ve süt gibi malzemeler de dahil hiçbir şey kaba konulmamış. Bunun yerine doğrudan zemine yerleştirilmiş. Anladığım kadarıyla bunun nedeni fotoğraflarda Eva’nın ürünü olan tencere ve tavaların haricinde ürünlere yer vermemek. Fotoğraflarda yemek yapımına dair sıralama, süre, miktar gibi detaylar yer almasa da her biri yemek tarifi niyetine işlev görebilicek denli açıklayıcı görünüyor. Proje, Eva Trio’nun 40. yılını kutlamak amacıyla hazırlanmış.

Görsel: Mikkel Jul Hvilshøj