Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Göz Ardı Edilen Film Türlerinin Görülmesi Gereken Afişleri

Göz Ardı Edilen Film Türlerinin Görülmesi Gereken Afişleri

Wrong Site of the Art, sinefiller ve retro afiş severler için 1910'lardan günümüze, sinemada olan tüm rahatsız edici ama güzel afişleri bir arada topluyor.

Bir şey nasıl aynı anda hem doğru hem de yanlış olabilir? Eğer sanattan bahsediyorsak olur. Sanat inanılmaz subjektif bir alan olduğundan, hepimizin yargılarına göre şekillenebilir.

Wrong Side of the Art da tam olarak öyle bir site. Adı belki yanlış tarafta olduğunuzu söylüyor ama filmseverler için çok doğru bir afiş derleme sitesi. Sitede bulunan film türleri herkese hitap etmeyebilir fakat afişleri gerçekten incelenesi. Sitenin 1910’lardan 2010’lara uzanan, B-film, korku, bilimkurgu gibi film türlerinde, derin bir arşivi var. Zaten gerçek bir sinefilseniz sitede gezinmeye başlayınca gözleriniz bir anda anime çipilliğine dönüşüyor.

Rahatsız Edici Güzellikte Tasarımlar

Bruceploitation gibi sadece Bruce Lee’ye ayırdıkları abartılı sekme isimleri de olan site, aslında sadece film severler için değil, görsel sanatta kolajla ilgilenenler ya da sitede gezip retro tarzdan ilham almak isteyenler için de çok güzel bir kaynak. Belki sitede biraz memelerden fırlayan uzaylılar, canavarlar ve vahşet olabilir. Zaten sitenin amacı da bu filmlerin afişlerini toplamak.

Eski film afişlerine dair kitapların ufak ufak kaybolmaya başladığı dönemlerde bu kaynak filmseverler için tam yer imlerine eklemelik.

 

Görsel: Wrong Side of the Art