Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Instagram Markalara Özel El Kitabı Yayınlıyor

Instagram Markalara Özel El Kitabı Yayınlıyor

Instagram şimdiye kadarki başarılı marka işlerinden ilham yaratarak markalara mecranın kullanımı konusunda el kitabı yaratıyor.

Görsel netin internetin son birkaç senesinde vurduğu damga ortada, Tumblr, Instagram, Pinterest gibi metin yerine görsel odaklı içerik sitelerinin nasıl yükselişte olduğunu dünya ile birlikte Bigu’da da izliyoruz. Instagram’da markalar için yaratılmış olan fırsat da ortada, farklı görsel trendleri yakalayan içerik üreticileri, sanatçılar önce kendi sadık ve geniş kitlesini oluşturuyor, daha sonra da markalarla işbirliği yapan eskinin ‘blogger’ı konumuna geçiyor.

En son kuşbakışı organize fotoğrafların aslında kendi içinde bir akım olduğundan ve böyle bir örnekteki akımın markalar için Instagram’da fırsat yarattığından bahsedip buna özel bir haber yapmıştık:
Instagram da şimdi markalara, markalar Instagram’ı nasıl iş geliştirmede kullanabilir konulu bir projeye girişti. Bir el kitabı çıkardı, kitabı ismi Handbook for Brands. Kitapta 11 markanın (Disneyland, Chobani, Nike Running, Patagonia gibi) başarılı Instagram hikayeleri anlatılıyor ve hedef kitlelerine ulaşırken onlarla bağantılı görsel dilin nasıl kurulduğu vurgulanıyor. Markaların sosyal medya departmanlarını fotoğrafın basit gücünün iş geliştirmede nasıl etkili olacağı konusunda eğitmeyi hedefliyor kitap. Proje için yaratılan videoda da büyük markaların Instagram’ı bugüne dek nasıl kullandıkları anlatılıyor.
Bunun için bir Tumblr blogu da açan Instagram, mecrada yaratılan akımlara önderlik eden etiketlere örnek olarak da Bigumigu ile aynı etiketten bahsediyor:#thingsorganizedneatly
https://vimeo.com/86331819
Kitabın ne zaman ulaşılabilir olacağı, kaç adet basılacağı ve ne kadar satılacağı açıklanmadı ama markaların yine de gerekli bilgilere blog üzerinden ulaşabilecekleri garanti edildi. Kitabın kapağı haberin kapak fotoğrafında kullandığımız gibi. Kitaptan şu an Instagram’ın editör kadrosunun ilettiği bir kısmı paylaşabiliriz:
Markalarınızın doğrusuyla hareket edin
Deneyim paylaşın
Herhangi bir yerdeki güzelliği görebilin
Harekete geçirin
Hedef kitlenizi tanıyın