Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Instagram’ın Yeni Reklam Alanında Karşılaştığımız İlk Markalar

Instagram’ın Yeni Reklam Alanında Karşılaştığımız İlk Markalar

Birden çok görsel kullanmaya izin veren yeni reklam alanını ilk tercih edenler arasında Old Navy, Samsung, Showtime ve Banana Republic gibi markalar var.

Markalara artık yetmeyen tek görselli reklam alanı sorununa, geçtiğimiz haftalarda Instagram hızır gibi yetişmiş, birden çok fotoğraf ve daha detaylı içerik paylaşmaya imkan veren reklam alanı hizmetini başlatmıştı. Bu yeni alanın özelliği; tek gönderim içine yedirilebilen birden fazla görselin sağa-sola sürüklenerek izlenebilmesi ve ilgili kampanyanın detayı için de link verilebilmesiydi. Bu şekilde, normalde dikey yapılı olan Instagram, sponsorlu gönderimler için yatay düzlemde bir alan yaratmış ve galeri mantığıyla çalışan bir yeni alanı kullanıma sokmuştu.

Markaların, hareket etmelerine izin verecek kadar bir alan onlara bahşedildikten ve artık kampanyalarında dertlerini az biraz anlatabilecek kadar manevra alanları kullanıma açıldıktan sonra, bu yeniliğe ilk merhaba diyenler Old Navy, Samsung, Showtime ve Banana Republic gibi markalar olmuş.

Alanı farklı şekillerde değerlendiren markalardan birkaç örnek:

Old Navy’nin koleksiyonu bir modelin günlük yaşamından doğal karelerle tanıtılmış. Koleksiyonu taşıyan modelin fotoğrafları, modelin o anda gerçekten de plajda güneşlendiği, dondurma yediği sırada çekilmiş ve bu şekilde tüketiciye ürünü nerede, nasıl kullanacağıyla ilgili fikirler de vermiş.

Banana Republic, Instagram’da 2 milyondan fazla takipçisi olan Blogger Aimee Song’un, yeni koleksiyondan seçilmiş giysilerle, takipçilere ilham verecek kombinasyonlar yaptığı fotoğraflarına galeride yer vermiş. Daha önce de birçok markanın instagram hesabını bir blogger’a kısa süreli emanet ettiği, benzer kampanyalar görmüştük. Ama bu yeni galeri mantığı içinde düşünürsek, yeni bir deneyim diyebiliriz.

Samsung, Galaxy S6 akıllı telefonunun kamera özelliklerini detaylıca, görsellerle adım adım anlatmayı tercih etmiş.

Showtime, “Penny Dreadful”un 3 Mayıs’ta yayına girecek 2. sezonu için izleyicileri biraz daha meraklandırmayı amaçlamış ve reklam alanında dizinin farklı karakterlerine yer vermiş.

Instagram, her geçen gün markaların daha da içinde olduğu bir platform haline gelip, bizi azcık korkutsa da, kendi yapısının bozulmaması için elinden geleni yapıyor sanki. En azından ana arterlerine yani dikey akışına markaların girmesine ve gereksiz bir trafiğe neden olmasına izin vermiyor, ancak ara sokaklarını markaların kullanımına açıyor.

Görsel; Adage