Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Soyut Resim İzlenimi Yaratan Düzenlemeler

Soyut Resim İzlenimi Yaratan Düzenlemeler

Kristen Meyer, seçtiği doğal veya yenebilir malzemeleri titizlikle kurgulayarak sanatsal düzenlemeler yaratıyor.

Objeleri estetik bir şekilde organize etme akımı hâlâ yaratıcı bünyeleri cezbedebiliyor. Sanatçılara ve tasarımcılara yeni esin kaynakları sunan bu akım, sosyal medyada iyi talep gördüğünden reklam ve pazarlama dünyasını da etkiyor elbette. Mikkel Jul Hvilshoj mutfak malzemeleri markası Eva Trio için gerçekleştirdiği yemek stilleme projesi ve David Schwen’ın The Daily Share için hazırladığı sandviç malzemesi düzenlemeleri, Emily Blincoe’nun şeker ve çikolata düzenlemeleri markalar için yapılan çalışmalara örnekti. Jill Bliss’in saykodelik mantar düzenlemeleri de kalbimizi çalan projelerdendi. Kristen Meyer de malzemelerinin çoğunu doğadan alan sanatçılardan.

Narin objelerle güçlü kompozisyonlar

Kristen Meyer’in çalışmaları, çoğunlukla yapraklar, çiçekler, deniz kabukları, yumurta kabukları, ağaç kabukları, yosunlar, kuş tüyleri, tohumlar gibi doğal malzemelerden oluşuyor. Ancak arada sırada bisküvi, makarna gibi insan yapımı malzemelerden de faydalanıyor. Malzemelerin ortak noktası hepsinin narin ya da kısa ömürlü objelerden oluşuyor olması. Meyer’in düzenlemeleri, zaman zaman arazi sanatı işlerini de çağrıştırıyor. Meyer’in çalışmalarında kurgu biraz daha fazla. Örneğin yumurta kabuklarını olduğu gibi değil renklendirerek kullanıyor.

Kristen Meyer, ABD’nin Connecticut eyaletinde New Haven CT şehrinde çalışmalarını sürdürüyor. Bir multimedya sanatçısı olarak çiçek tasarımı, iç dekorasyon, vitrin tasarımı gibi geniş yelpazede işler üretiyor. Instagram hesabını incelediğinizde kağıt sanatı ve obje sanatı alanında işler yaptığı da görülüyor.

〰️ << ▪️ || ••• . #TheLeaf_Chronicles

A post shared by Kristen Meyer (@kmsalvagedesign) on

nuts & seeds in a circle #the_circle_series

A post shared by Kristen Meyer (@kmsalvagedesign) on

“I’m bored” said my salad – “not for long” said I. #WHPimbored

A post shared by Kristen Meyer (@kmsalvagedesign) on

 

Görsel: Instagram
Manşet görseli düzenlenmiştir.