Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
YouTube Nasıl Çalışıyor?

YouTube Nasıl Çalışıyor?

Google çalışanları Nat ve Lo, YouTube mühendisleriyle birlikte bir video yüklenirken ve izlenirken gerçekleşen karmaşık süreci sadeleştirip anlatıyor.

İnternetin en büyük video içerik platformu YouTube, geçtiğimiz sene 10. yılını kutlamış ve bu süre içinde akıllara kazınan videolardan ve popülerlerine kadar birçok farklı derleme yapılmıştı. YouTube’un kurucularından Jawed Karim’in yüklediği ve platformun ilk içeriği özelliği taşıyan Me at the zoo videosu da bir bağlamda 2005’ten günümüze kadar geçen sürede yaşadığımız değişimi gösteriyor.

Google çalışanı Nat ve Lo, Google hakkında merak edilen, bilinmek istenen veya şaşırtıcı gerçeklerle dolu özelliklerini, departmanlarını ve projelerini inceleyen bir video serisi yapıyor. İkilinin bu projesi bir yılı aştıktan sonra da videolarını yayınladıkları platform, YouTube’u incelemeye karar veriyorlar. YouTube mühendisleri Richard, Steve ve Bernard ile bir araya gelerek oynatma tuşuna basmaktan ibaret gördüğümüz mekanizmayı açıklıyor.

Daha önce de yapay sinirleri ve yapay zekayı açıklayan Nat & Lo, YouTube’u iki parçaya bölüyor ve bir videoyu sayısız sunucudaki sayısız küçük parçaya bölünen videonun depolanmasına, bir diğerini de bu küçük parçaların bir araya gelerek akıcı bir seyir sunma meziyetini açıklıyor.

Görsel: Nat & Lo