Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
MegaTeknoForce Teknolojiden Ne Kadar Anladığını İspatlıyor

MegaTeknoForce Teknolojiden Ne Kadar Anladığını İspatlıyor

MegaTeknoForce ikilisinin YouTube'daki bir yoruma cevaben yayınladığı "Bit Bayt Kilobit" tekliği YouTube'daki kanalda yerini aldı.

MegaTeknoForce YouTube kanalı açıldığında herkesi bir merak saldı. Bartu ve Feyyaz birlikte bir parodi kanalı mı açmıştı yoksa bir markanın yeni işi miydi? Bana sorarsanız arkasında marka var ya da pek önemli değil. Kanalın yorumlarına baktığınızda bir kısım takipçi Garanti Bankası’nın yeni internet serisi çıkınca hüsrana uğramış ama yurt dışında da bu tarz serilerin ne kadar izlendiğini biliyoruz ve beğenildiğini de biliyoruz. Feyyaz ve Bartu bunu tek başına yaptı ya da yapmadı o yüzden bana göre önemli değil. Eğer üretilen içerik birçok markasız Youtube içeriğinden kaliteliyse buna takılmamalıyız.

Kanalıma Gelen Herkes Benim Baş Tacım, N’olur Abone Olun Buna Muhtacım!

MegaTeknoForce teknolojiyi esprili bir şekilde test etmeyi amaçlayan Bartu ve Feyyaz’ın canlandırdığı iki karakterin yeni kanalı. Kanal dün dördüncü videosunu yayınladı. İlk iki video zaten kanal tanıtımı ve kanalımıza hoş geldiniz konseptliydi. Üçüncü videoda da bungee jumping ile teknoloji testi yapıyorlardı. Bungee jumping’le ATM atmaları ve ATM tam aşağıdayken QR kodla para çekmelerini izlemek sonrasında da gökten az da olsa, ki bence bu Türkiye’nin ekonomik şartlarında az değil, para yağdığını görmek komikti. Şimdi de eğlenceli ikili “Teknolojiden Anladığımızı İspatlayan Şarkımız (Bit Bayt Kilobit)” isimli yeni tekliklerini yayınladı.

Bit Bayt Kilobit şarkısı Kanadalı komedyen Jon Lajoie tarzı bir şaka tonalitesine sahip. Hatta izlediğimde aklıma direkt I Kill People şarkısını yayınladığı dönemdeki espri tarzı geldi. YouTube Türkiye içerikleri arasında Kompüter yazarlarının ve Bartu’yla Feyyaz’ın bunu yakalayabilmesi çok tatlı bir aralık.

Müzik videosu bir YouTube yorumuna cevaben başlıyor MegaTeknoForce’un. YouTube’daki yorumda “teknoloji kanalıyım diyorsunuz ama teknolojiden anlıyor gibi durmuyorsunuz” yorumunu yapıyor takipçileri. Bartu ve Feyyaz’ın canlandırdıkları Bora ve Mert karakterleri de bunu bir meydan okuma olarak algılayıp sis verilmesini sağlayıp bir anda rapçi oluyorlar ve teknolojiden ne kadar anladıklarını bir şarkıya döküyorlar.

Şarkının sözleriyse yer yer YouTuber’lara dokunuyor yer yer de teknolojiye dair kelimelerin ardı sıra okunmasından oluşuyor. Keyifle izlenen bir video olmuş ama özetlemek gerekirse.

Künye:
Reklamveren: Garanti Bankası
Reklam ajansı: Kompüter
Yapım şirketi: Autonomy
Yönetmen: Ferit Katipoğlu

Görsel: YouTube