Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Büyük Ev Ablukada’dan “Hepsine Ne Fena”ya Gerçek Bir Video

Büyük Ev Ablukada’dan “Hepsine Ne Fena”ya Gerçek Bir Video

Büyük Ev Ablukada renkleri ve kendini müziğin ritmine bırakıyor ve ilk gerçek müzik videolarını yayınlıyor.

Lililerle. Kliplililerle. İzmirlililerle. Bunu çoğaltabilirim. Ama hepimiz bunun Büyük Ev Ablukada olduğunu biliyoruz. 2008 yılında Myspace’ten Olmadı Kaçarız şarkısını yayınladıklarından beri bu grup hayatımızda. Eskiden bir Turgut Uyar şiiriyken alternatif müziğin Türkiye’de yükselişe geçmesiyle yeni nesil bir grup oldu bu zincirleme isim tamlaması.

Bu Videoda Birileri Var Birileri Yok Galiba

Büyük Ev Ablukada şimdiye dek iki stüdyo albümü yayınladı. Aslında bir canlı kayıt ile birlikte 3 albüme sahipler. Full Faça, Ay Şuram Ağrıyo albümlerinden sonra grup uzunca bir süre ne zaman yeni şarlıları çıkacak diye dinleyicilerini bekletti ve 2017’de daha synth dokunuşlarını duyduğumuz Fırtınayt albümünü çıkardı. Grubun şimdiye dek bir müzik videosu yoktu. Daha çok albüm kapağını kullandıkları şarkıları YouTube’a yüklüyorlardı ya da canlı radyo kayıtlarını dinleyebiliyordunuz. Fakat “Hepsine Ne Fena” şarkısına grup ilk kez video çekti.

Bir binanın içinde geçen videoda vokal Bartu Küçükçağlayan’ı dans ederek binada gezinirken görüyoruz. Şarkının ritmlerine uygun bir şekilde aksak danslar yapan Bartu kendini müziğe bırakıyor. Şarkının nakaratından önce elini yüzünü yıkayıp yemeniyle silen Bartu sonrasında soluğu renkli saçlı marjinallerin olduğu bir partide alıyor. Videonun ve şarkının son bir buçuk dakikasında da bir anda synth’le birlikte görseller animasyonlaşıyor ve biraz daha eğlenceli bir hale bürünüyor. Bartu renkten renge düşüyor çıkıyor ve aralarında dans ediyor.

Eğlenceli bir video olmuş. Grup, yine eğlenceli ama havalı modunu korumaya devam ediyor. Tabii neredeyse 10 yıldır müzik yapan bireylerin videolarının devamı gelecek mi yoksa türünün tek örneği olarak mı bırakacaklar bunu zamanla göreceğiz.

Künye:
Yönetmen: Fatih Yılmaz
Görüntü Yönetmeni: Yiğit Akbıyık
Yapım: Olmadi Kaçarız Plakçılık
Prodüksiyon: Muhtar Pattabanoğlu
Kamera Asistanı: Batu Onar
Kamera Asistanı: Efe Yekta Kaya
Sanat Yonetimi: Tuluğ Özlü
Set Asistanı: Sepken Tekindal
Yaratıcı Yönetmen: Fatih Yilmaz
İllüstratör: Rokkas
İhale: Sukkas
Rotoskop: Kutberk Kaya, Fatih Yılmaz
Animasyon: Fatih Yılmaz, Kutberk Kaya
Mekanlar: Tophane Rıhtım Stüdyosu, Çıplak Ayaklar Kumpanyası
Dans Edenler: Facebook Bea Fan Sayfası
Dublör: Furkan Kaplan
Post Prodüksiyon: Fatih Yılmaz
Renk: Cem Adıyaman

Görsel: YouTube