Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
2.000 Yaratıcı Zihin, 2.000 Farklı Bilye Labirenti

2.000 Yaratıcı Zihin, 2.000 Farklı Bilye Labirenti

Pwnsher'ın liderliğinde başlayan bilye labirenti meydan okuması, 2.000 sanatçıdan 2.000 farklı bakış açısı ile sonuçlandı.

“Sosyal medyada en sevdiğiniz şeylerden biri nedir?” diye sorsalar hiç düşünmeden bir sanatçının, sosyal medyanın gücü kullanarak dünyanın dört bir yanındaki yaratıcı zihinleri harekete geçirdiği meydan okumalardır deriz.

İşte bu meydan okumalardan sonuncusu ünlü görsel tasarımcı ve içerik üreticisi Clinton Jones (çoğumuzun bildiği ismiyle Pwnisher) tarafından başlatılan ve krom bir bilyenin, bir bilye labirenti içinde en tepeden en aşağıya düşmesi kurgusu ile ortaya atılan Dynamic Machines meydan okumasıydı.

2.000 sanatçı, 2.000 farklı tasarım evreni

2.000 render artistin katıldığı ve görsel tasarım dünyasında epey ses getiren bu proje aslında Pwnsher’ın ilk icraati değil. Daha önce de bunun gibi 3 meydan okumanın fitilini ateşleyen içerik üreticisinin arkasında, bu defa sponsor olarak iki önemli bilgisayar donanımı üreticisi olan PNY ve NVIDIA yer alıyor.

Bilye makinasının en tepesinden aşağı düşmeye başlayan krom bilyenin yolculuğunu bu kadar ilginç kılan şey ise meydan okumaya dahil olan 2.000 sanatçının da konuyu çok farklı perspektiflerle ele alması ve bunun sonucu olarak ortaya 2.000 ayrı bilye labirenti evreni çıkması.

Meydan okumanın sonunda görsel sanatçı, VFX eğitmeni ve YouTuber Pwnsher tarafından seçilerek kısa listeye kalan 100 işin kolajlandığı 10 dakikalık video ise, bu farklı yaratıcı bakış açılarının birbiriyle ne kadar uyum içinde olabileceğini büyüleyici bir şekilde görmemizi sağlıyor. Ayrıca sponsor jürileri ve Pwnsher tarafından seçilen yarışmanın galipleri ise şöyle:

ABD kazananları:

Birincilik: Brandon Troyer

İkincilik: Steve Ptasinski

Üçüncülük: Rocky Wong

Uluslararası kazananlar:

Birincilik:Robert Kouts

İkincilik: Chieh Cheng

Üçüncülük: Doug Wilson

Sadece 2 hafta içinde 2 milyondan fazla tekil izlenme ve yüzbinlerce interaksiyon alan bu büyüleyici videoyuyu da paylaşmadan olmaz:

Pwnisher’ın daha önceki meydan okumalarına dair haberlerimizi buradan okuyabilirsiniz.

Görsel: YouTube