Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Bir Yoğun Bakım Hemşiresinden Yaşama Dair Hikayeler

Bir Yoğun Bakım Hemşiresinden Yaşama Dair Hikayeler

Yoğun bakım hemşiresi Hunter Prosper, kendini motive etmek için üretmeye başladığı TikTok videolarıyla milyonlarca kişiye ulaşan bir dijital hikaye anlatıcısına dönüştü.

Meslek olarak yoğun bakım hemşireliğini seçmek demek, gün boyu hayatta kalma mücadelesi veren hastaların en yakın dayanağı olmayı baştan kabul etmek demek. Fiziksel zorluğunun yanında, kişiye ağır mental yükler de yükleyen bu kutsal mesleği icra etmek, özellikle pandemi döneminde her zamankinden daha da zordu. İşte bu mesleği hakkıyla icra eden ve 13 saati bulan aralıksız vardiyalar yüzünden kimi zaman tükenmiş hisseden Hunter Prosper, kendini motive etmek için üretmeye başladığı TikTok içerikleriyle, yaşamın anlamını ve özünü sorgulayan, kendine has bir hikaye anlatıcına dönüştü.

Herkesin anlatacak bir hikayesi vardır

@hunterprosper

For whoever needs to hear this, every stranger has a beautiful story

♬ where is my mind – jewel :*

İlk TikTok videolarında bir yoğun bakım hemşiresinin hayatından kesitler paylaşan Hunter daha sonra hastalarıyla hayat üzerine sohbet ettikçe “En sıradan görünen insanın bile anlatacak ilginç bir öyküsü vardır” sözüne olan inancı git gide tazelenir.
Başlangıçta yalnızca isimlerini açıklamadığı hastalarıyla hayatın anlamı, acı, yalnızlık gibi konularda yaptığı sohbetleri paylaşan Hunter, insanlarla derin ve filtresiz sohbetler edebildiğini fark ettiğinde artık New York sokaklarında, metroda, parklarda ve bunun gibi pek çok kamuya açık alanda karşılaştığı insanlarla konuşmaya başlar.

Bir yabancıya içini dökmek her zaman daha kolay değil midir?


Hunter Prosper’ın TikTok’taki içerik serisine verdiği “Stories From A Stranger” (Bir Yabancıdan Öyküler) ismini seçerken, insanların içlerini yabancılara daha kolay açabilmesinden yola çıkmış. “Şimdiye dek duyduğun en acı şey neydi?”,”İlk aşkının adını ve ona neden aşık olduğunu hatırlıyor musun?”,“Peşinden koşamadığın bir hayalin oldu mu?” gibi herkesin kalbine dokunan sorulara, beklenmedik derecede içten yanıtlar alan Hunter, dinlediği bu öykülerin önce kendisine sonra da takipçilerine ilham verdiğini düşünüyor. Unutmadan belirtelim, her gönderisi ile kalplerimizi eriten bu süperkahraman misali hemşire daha önce paylaştığı TikTok videolarında da yabancılara umut veren notlar bırakmasıyla kalplerimizi eritmişti.
Sıfır takipçi ile başladığı TikTok kariyerine şu an 4.8 milyon takipçi ve birçok marka işbirliği ile devam eden Hunter, yoğun bakım hemşireliğini asla bırakmayacağını ancak hikaye serisine devam etmek istediğini belirtiyor.

Yeri gelmişken Hunter’ın “Stories from a Stranger” serisinin, her izlediğimizde gözlerimizi dolduran ve bizi en çok etkileyen bölümünü de bırakmadan geçmeyelim:

@hunterprosper

Every stranger has a story, let’s start listening <3

♬ where is my mind – jewel :*

Görsel: Instagram, Tubefilter