Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Hayatta Kalmaya Çalışan Bir Adamla Nazik Bir Kozalağın Hikayesi

Hayatta Kalmaya Çalışan Bir Adamla Nazik Bir Kozalağın Hikayesi

Claire Campbell'ın "Winter’s Blight" adlı stop-motion filmi, hayatta kalmak için aile yadigarı bir ağacı kesmeye karar veren adamın ve ona engel olmaya çalışan kozalağın hikayesini konu alıyor.

En çok yardıma ihtiyacınız olan bazı anlarda yardım, beklenmedik kaynaklardan gelir. Yeni Zelanda, Dunedin merkezli animatör Claire Campbell tarafından yazılan, yönetilen ve canlandırılan stop-motion kısa film Winter’s Blight tamamen bu mesaj üzerine inşa edilmiş.

Film, ormanın ortasında yaşayan ve kara kışı geçirmekte zorlanan Bill adında yaşlı bir adamı merkeze alıyor. Çok üşüyen ve yakacak odunu da tükenen bu adamın, ısınmayı başaramazsa ölebileceği açıkça görülüyor. Yatağında bile titreyerek yatıyor ve en ufak bir iş yapsa hemen yoruluyor. Isınmak için evine yakın olan tüm ağaçları kestiği görülüyor. Sıra kendisi için manevi değeri yüksek olan bir başka ağaca geliyor. Zira kahramanımızın sürekli bu ağaçla olan hatıraları aklına gelse de hayatta kalabilmek adına hatıralarını görmezden gelmeye ve ağacı kesmeye karar veriyor. Ne yazık ki her defasında çok bitkin düşüyor ve ağacı kesmesi günler sürüyor.

Winter’s Blight

Winter’s Blight 5 yılı aşkın bir sürede tamamlandı

Yaşlı adam ağacı kesmeye çabalarken, ağaçtan düşen bir kozalak ise sürekli ona engel olmaya çalıyor. Bu kozalak aslında adama yardım etmek istiyor ve onun sürekli üşümesine çok üzülüyor. Öte yandan ağacın kesilmesine de dayanamıyor. Bir gün yaşlı adam ağacı kesmeye çabalarken baygın düşüyor ve kozalağımız onun soğuktan donmasını engellemek için çok fedakar bir hamle yapıyor. Bu süreçte baygın yatan adamın zihnindeki hatıralar da izleyiciye gösteriliyor. Adamın geçmişinde bu ağacın ne kadar önemli olduğunu görüyoruz. Diğer yandan adam da bunları hatırladığı için oldukça duygulanıyor. Ardından kozalağın sayesinde ayılıp soğukta ölmekten kurtuluyor.

Final çok iç açıcı olmasa da küllerinden yeniden doğan sevimli kozalak biraz olsun umut ışığı olmuş. Kozalak bir nevi adamın ailesinden miras kalan bir koruyucu melek gibi sembolleştirilmiş.

Yapımcılığını Shine on Films‘den Jon Wilson’ın üstlendiği ve müziği Hanan Townshend‘e ait olan animasyonun tamamlanması beş yıldan fazla sürmüş. Bill’in el örgüsü kazakları ve ölçeğe uygun olarak oluşturulmuş ayrıntılı set hazırlıkları, filme ne kadar emek harcandığını gösteren detaylar arasında. 3 gün önce Vimeo’da paylaşılan film, katıldığı pek çok festivalden de ödülle dönmüş. Campbell’ın Instagram’ında filmin yapım sürecine dair paylaşımlara göz atabilirsiniz.

Winter’s Blight

Görsel: Vimeo