Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Adobe’nin Sokakları Temizleyen TikTok Serisi

Adobe’nin Sokakları Temizleyen TikTok Serisi

Adobe, New York sokaklarındaki ilanları, afişleri ve uyarıları yeniden tasarlayan TikToker ile iş birliği sayesinde TikTok'ta dikkate değer bir başarı yakaladı.

TikTok’un kendine has bir ekosistemi var ve markalar için bu ekosistemde yer edinmek, pek de kolay değil. Bazı markaların içerikleri çok yapay kalıyor, bazıları ise doğal olmaya çabalarken mesajını iletmekte başarılı olamıyor. Adobe ise TikTok’un doğasından kaynaklanan zorlukları aşmış durumda. Özellikle de New York City’de çekilen ve organik bir başarı yakalayan mini serisiyle.

TikTok’ta yadırganmayan, samimi ve başarılı bir içerik

Seri, cool_lookin_bug kullanıcı adıyla TikTok’ta içerik üreten Max Kolomatsky tarafından hazırlanıyor. Kendisi 20 yaşında neşeli bir TikToker ve aynı zamanda bir dijital sanatçı ve film yapımcısı. 300 bini aşkın takipçisiyle iyi bir etkileşim yakalamış. Galiba bu noktada, içerik üretmek yerine, mecrayı iyi kullanan bir içerik üreticisiyle anlaşmanın Adobe’ye avantaj sağladığını kabul etmek gerekiyor. Stratejik açıdan da 2023’ün pazarlama anlayışına çok uygun ilerleyen bir seri. Her şeyden önce samimi ve neşeli. Ürünü tanıtmaktan ziyade, ürünün gerçek yaşamda ve gerçek durumlarda nasıl işe yaradığını gösteriyor.

Serinin paylaşım metninde “cool_lookin_bug sokakları temizliyor” ifadesi kullanılıyor. Aslında bu bir temizlik olmanın ötesinde, bölge halkına yardım etmek, destek olmak için yapılan küçük bir dokunuş gibi duruyor.

@adobe

not all heroes wear capes 🦸‍♂️ @cool_lookin_bug is cleaning up the streets, one sign at a time

♬ original sound – Adobe – Adobe

Muhtemelen mükemmel bir “Photoshop’ta tabela nasıl yapılır” videosu TikTok’ta bu derece başarı yakalayamazdı. New York City’de, kimse ondan böyle bir şey istemediği halde elle yazılmış kötü levhaları yeniden tasarlayan TikToker’ın içerikleri ise viral oldu. Üstelik o da bir bakıma işin “nasıl yapılır”ını gösteriyor. Bu yapım aşaması kısımları hariç 51 saniyelik videoda ürünü görmüyoruz bile. Hatta Adobe kelimesi dahi geçmiyor. Adobe’un bu TikToker’la gerçekleştirdiği harika iş birliğinin mimarı, sosyal ajans kvell.

Adobe’nin bu TikTok serisi hakkında detaylı bir analiz isterseniz Jack Appleby’nin paylaşımına da göz atabilirsiniz.

Görsel: TikTok