Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
İlham Kaynakları Tükenenler İçin Adobe’dan Inspiration Generator

İlham Kaynakları Tükenenler İçin Adobe’dan Inspiration Generator

Adobe, yaratıcı enerjisi düşen ve ilham kaynağı arayan yaratıcılar için "Inspiration Generator" adlı bir araç hazırladı.

İlham nereden gelir, gittiği zaman neler yaşanır, geri getirmek için neler yapılabilir? Her yaratıcı bünyenin kendine göre yöntemleri var elbette. Yine de bu yöntemlerin dahi işe yaramadığı verimsiz dönemler yaşamaktan da kaçamıyoruz. Hatta yaratıcı süreci bu yönleriyle irdeleyen yaratıcı işler de sıkça karşımıza çıkıyor. Fikirlerin geldiği gizemli yeri mizahi bir dille anlatan It’s A Messy Business, Brief’ten revizyona yaratım sürecinin zorluklarını anlatan The Process ve ilham alma sürecini analiz eden Art is Theft bu temadan yola çıkan etkileyici işlerdendi. Ayrıca kimi zaman Cards for Humanity gibi yaratıcılığı tetikleyen araçlar da yardıma koşabiliyor. Bu defa da Adobe’un Inspiration Generator’ı var huzurlarınızda.

Köşeye sıkıştıysanız absürtlüğe sarılın

Uzaktan çalışmak durumunda kaldığımız uzun vadeli bir dönemden geçiyoruz. Deneyimlerimiz, kişisel hikayelerimiz ve dolayısıyla ilham kaynaklarımız sınırlı. Böyle bir dönemde Inspiration Generator gibi araçlar belki de birçoğumuz için destek sağlayabilir.

Inspiration Generator

Inspiration Generator İngilizce, Fransızca ve Almanca olarak sunulmuş. Aracı açtığınızda önünüze 3 parçalı bir küp çıkıyor. Küpü çevirdiğinizde ise rastgele terimler üst üste sıralanıyor. Terimler size herhangi bir şekilde ilham vermezse küpü yeniden çevirebiliyorsunuz. Beğendiğiniz terimler karşınızda belirdiğinde Photoshop’u açıp tasarımınıza başlamaya teşvik ediliyorsunuz. Ayrıca bir alttaki sekmede, daha önce bu araçtaki terimlerden ilham alarak tasarlanmış işlere de göz atabiliyorsunuz. Genellikle terimler alakasız ve absürt kombinasyonlarla bir araya geliyor. Ama verimsiz bir dönemden geçerken her şey denemeye değer, öyle değil mi?

Adobe, bu aracı kullanıp tasarım yapanları #BeatTheBlank etiketiyle sosyal medyada tasarım yapmaya davet ediyor. Inspiration Generator’ın yanı sıra şirket, dijital stratejist Bei Na Wei ve fotoğrafçı Ron Timehin gibi içerik oluşturucularla birlikte çalışarak Photoshop ustalık sınıflarını başlatmış. Yapılan işleri, Instagram’da ve TikTok’ta #BeatTheBlank ve #AdobeInsider etiketlerine bakarak görebilirsiniz.

Görsel: Inspiration Generator