Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Eddie Opara İletişimde Rengin Gücünü Anlatıyor

Eddie Opara İletişimde Rengin Gücünü Anlatıyor

Adobe için hazırlanan "On Color with Eddie Opara" adlı animasyon, Eddie Opara'nın anlatımıyla izleyiciye renk ve tasarım hakkında bilgiler veriyor.

Yaratıcılığı konuğu alan yaratıcı işlerin ayrı bir cazibesi var. Fikirlerin geldiği gizemli yeri anlatan It’s A Messy Business, DeeKay’in imzasını taşıyan Animator Creating Animation yaratıcılıkla ilgili unutulmaz animasyonlar arasına girdi. Brief’ten revizyona yaratım sürecinin zorluklarını anlatan The Process ve ilham alma sürecini analiz eden Art is Theft de bu temadan yola çıkan etkileyici işlerdendi. Bu arada Adobe’un Creative Types adlı kişilik testini de es geçmeyelim. Şimdi yine arkasında Adobe’un olduğu On Color with Eddie Opara adlı bir animasyon var sırada.

On Color with Eddie Opara

“Renk bir meydan okumadır”

Animasyon ABD’li (İngiltere doğumlu) ünlü grafik tasarımcı ve Pentagram’ın ortaklarından Eddie Opara’nın “Color is a challenge” (renk bir meydan okumadır) sözüyle açılıyor. Anlatıcı da bizzat Eddie Opara zaten. Opara’nın bazı renklerin neden duygularımızı tetiklediğini ya da etkileşime girdiğini açıklayan sözleri eşliğinde devam eden bilgilendirici bir film. Elbette renkleri en zengin şekilde kullanan hipnotik bir görsellik sunuyor.

Oddfellows’un yönettiği animasyon, Adobe’un Creativity Explained serisinin bir parçası olarak çekilmiş. Renk teorisinin çeşitli yönlerini ve grafik tasarımla ilgili öznel doğasını araştırıyor. Opara, çoğu renk tonunun duygusal bir tepkiyle ilişkilendirilmesine rağmen (örneğin kırmızı genellikle enerji, coşku ve heyecanla bağlantılıyken sarı idealist ve sıcak olma eğilimi gösterirken) bağlamın her zaman anahtar olduğunu paylaşıyor.

Bu arada Creativity Explained serisinin ilk filmi olan On Type with Erik Spiekermann’ı da aşağıya ekliyorum. Alman tipograf, tasarımcı, yazar ve Bremen Sanat Üniversitesi fahri profesör olan Erik Spiekermann bu filmde tipografinin önemini anlatıyor.

On Color with Eddie Opara On Color with Eddie Opara

Görsel: Vimeo