Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Adobe’dan “Ne Tür Bir Yaratıcısın?” Testi

Adobe’dan “Ne Tür Bir Yaratıcısın?” Testi

Adobe "Creative Types" adlı kişilik testiyle, yaratıcı dünyaya kendi kendini analiz etme imkanı sunuyor.

Yaratım sürecinin sancıları başlı başına bir ilham kaynağı. Öyle ki bu temayı işleyen işler, yaratıcı bünyelere yalnız olmadığını hatırlatıyor ve bu zorlu yolda devam etmeleri için motivasyon sağlıyor. Geçtiğimiz hafta yer verdiğimiz animasyon yaratım sürecini anlatan animasyon Animator Creating Animation bu sancıları en sevimli şekilde aktaran işlerdendi. Onun öncesinde de Dolls Don’t Cry adlı stop-motion animasyon, animasyon yapan bir çiftin hikayesini anlatarak kalplerimizi fethetmişti. Adobe’un hazırladığı Creative Types da yaratıcı bünyeleri analiz eden bir kişilik testi olarak ayna etkisi yaratıyor.

Creative Types

Cretive Types ile kendi kendini keşfet

Adobe’a göre Cretive Types testi “kim olduğunuzu daha iyi anlamanıza yardımcı olabilecek bir değerlendirme” niteliği taşıyor. Myers-Briggs ve Enneagram gibi popüler kişilik testlerinden ilham alan Adobe, bilimin ışığında eğlenceli ve sade bir test yaratmış. Testin hazırlanmasında yaratıcı ajans Anyways Creative ve Carolyn Gregoire ile iş birliği yapılmış. Carolyn Gregoire, Scott Barry Kaufman ile birlikte yazdığı Wired to Create: Unraveling the Mysteries of the Creative Mind isimli kişisel gelişim kitabının yazarı olarak tanıyor. Testin yapım sürecine dair diğer detayları burada bulabilirsiniz.

Creative Types

Testte tercihlerinizi ve yaratım biçimlerinizi anlamaya yönelik çoğunluğu soyut 15 basit soru yer alıyor. En güzel yanlarından biri de yanıtlarınızı görselleştiren animasyonlar. Yanıtlarınıza göre, 8 yaratıcı türden biri çıkıyorsunuz. Bunlar; sanatçı, düşünür, maceracı, yapımcı, maker, hayalperest, yenilikçi ve vizyoner.

Teste üyelik veya başka can sıkıcı aşamalar olmadan buradan erişebilirsiniz. Çıkan sonucu yorumlarda bizimle paylaşmayı unutmayın!

 

Cretive Types

Creative Types

Künye:

Marka: Adobe
Ajans: Anyways Cretaive
Araştırma, Test Tasarımı ve Metin Yazarlığı: Carolyn Gregoire
3D Sanatçı: Anton Hjertstedt
Set Tasarım: Isabel & Helen
Video Yönetmenleri: Baker & Evans
BTS Film: Jamie Dougan
Ses Tasarımı: Sounds Like These
Web Tasarım: Dan Powell

Görsel: Adobe