Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
PewDiePie’ın Dizisi YouTube Red’de Başlıyor

PewDiePie’ın Dizisi YouTube Red’de Başlıyor

YouTube'un üyelik sistemi YouTube Red'in orijinal yapımları, 10 Şubat'ta yayına başlayacak. PewDiePie da kendi dizisi olan isimler arasında.

Netflix ve Spotify gibi aylık abonelik sistemiyle çalışıp özel içerikler sunan servislerin popülerlik kazanması ve bu modelin hakim iş yöntemleri arasına girmesiyle birçok isim de bu sisteme uygun akışlar üretmeye başladı. Spotify’ın müzik akış üzerindeki hakimiyetini göz önüne alırsak TIDAL ve Apple Music gibi isimleri örnek verebiliriz. Netflix’in yapısına karşılık olarak ise Amazon Prime Video ve son olarak da YouTube’un yeni modeli YouTube Red‘i örnek gösterebiliyoruz.

Geçtiğimiz yıl Ekim ayında duyurulan ve o günden bugüne kendine ait yapımlarının duyurulması beklenen YouTube Red, içeriklerinin fragmanlarıyla birlikte dizilerin yayın hayatının başlangıcı olan 10 Şubat’ı da açıkladı. YouTube ünlülerinin özel içerikleri olarak tanımalayabileceğimiz bu yapımlar arasından en dikkat çeken yapım şüphesiz Scare PewDiePie oldu. YouTube’un en ünlü içerik üreticisi PewDiePie‘ın başrolünde olduğu ve komedi, eğlence türünde hazırlanan dizinin yaratıcı ve yapımcıları ise The Walking Dead’in yapımcıları Skybound Entertainment ve Maker Studios olarak öne çıkıyor.

Dinamik, eğlenceli ve genç bir mizaca sahip olacağı izlenimi veren YouTube Red, mevcut içerik üreticilerinin yarattığı değer farklı bir bağlam ve üslupla Red üzerinden sunabilir. Bu kanıya da Scare PewDiePie ile beraber tanıtılan diğer yapımlardan varılıyor.

Lilly Singh‘in yolculuğunu işleyen A Trip to Unicorn Island, AwesomenessTV imzalı Dance Camp ve Rooster Teeth tarafından hazırlanan Laser Team 10 Şubat’ta YouTube Red’de izleyiciyle buluşacak diğer yapımlar.

Görsel; Scare PewDiePie