Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
300’den Fazla Dergi Tek Bir Abonelikte: Apple News+

300’den Fazla Dergi Tek Bir Abonelikte: Apple News+

Apple, Steve Jobs Theater'da gerçekleştirdiği 25 Mart özel etkinliğinde mevcut servislerindeki yeni hizmet ve özellikleri duyurdu.

Apple, 25 Mart’ta gerçekleştirdiği özel etkinlik ile sadece servislerine odaklanan bir lansman gerçekleştirdi. Her teknoloji şirketinin yavaş yavaş her yazılım, donanım, hizmet, platform ve servise sahip olma yolunda ilerlediği günümüzde Apple da gücünü korumak için bu adımları attı. Etkinlikle birlikte Apple News+, Apple Card, Apple Arcade ve Apple TV+ servisleri tanıtıldı. Abonelik sisteminin velinimetlerinden faydalanmak isteyen Apple bir gecede 3 yeni abonelik servisi ve bir kredi kartı tanıtmış oldu.

Türkiye saatiyle 25 Mart akşamı 20:00’daki etkinlikle tanıtılan Apple News+, şirketin hali hazırda varolan News uygulaması üzerine eklenen bir abonelik sistemi. Apple News özünde haber bulan ve kişisel olarak derleyip sunan bir uygulama. Bu tip uygulamaların pazarda örneği çok fazla. Google News gibi dev markalarla birlikte Bundle gibi bağımsız isimler de bu alanda faaliyet gösteriyor. Apple, dünkü lansmanda News uygulamasını güncellediklerini ve daha hızlı, akıcı hale getirdiklerini söyledi. Fakat en büyük kozları News+ ile oldu.

Apple News+ yaptığı anlaşmalar ve ortaklıklarla 300’den fazla dergiye dijital olarak erişim sunuyor. Ve bunu aylık sabit bir ücret ile yapıyor. Yani her bir dergiyi tek tek satın almak yerine dergilerin olduğu rafı kiralıyorsunuz. Böylece istediğiniz dergiyi istediğiniz zaman okuyabiliyorsunuz. Şu anda ABD ve Kanada’da hizmete açılan Apple News+ ABD için 10 dolar, Kanada için 13 dolar aylık ücret talep ediyor.

Her ilgi alanı ve kategoriden dergiler yer alıyor

iPhone, iPad, Mac cihazlardan erişilebilen Apple News+ ile anlaşmaları yayınlar arasında The Atlantic, Better Homes & Gardens, Bon Appétit, Condé Nast Traveler, ELLE, Entertainment Weekly, ESPN The Magazine, Esquire, Food & Wine, Good Housekeeping, GQ, Health, InStyle, Martha Stewart Living, National Geographic, New York Magazine, The New Yorker, O, The Oprah Magazine, Parents, People, Real Simple, Rolling Stone, Runner’s World, Sports Illustrated, TIME, Travel + Leisure, Vanity Fair, Vogue, WIRED ve Woman’s Day gibi dergiler yer alıyor. Keza bu açıdan bakınca da sağlık, spor, doğa, moda, yemek, bahçe, siyaset, teknoloji gibi çok farklı kategorilerdeki yayınları bünyesinde topluyor.

Servisin Aile Paylaşımı özelliğini desteklemesiyle de bir hane için bir abonelik alıp tüm yakınların da faydalanması sağlanıyor. Böylece servise aile içindeki herkesin farklı ilgi alanlarına yönelik dergi okuması da kolaylaşıyor. Öte yandan her bir yayın ile tek tek anlaşıp Apple News+ bünyesine dahil edildiği için bu modelin küresel pazara ölçeklenmesi kısa bir süreç olmayacaktır. Apple, ABD ve Kanada’dan sonra bu yıl içerisinde İngiltere ve Avustralya’da da servisin hizmete gireceğini söyledi. Ancak diğer ülkeler hakkındaki planları paylaşılmadı.

Görsel: Apple
Ekran görüntüsü: Bigumigu