Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Blockchain Dünyasında Tasarım Odaklı Düşünme Çalışması

Blockchain Dünyasında Tasarım Odaklı Düşünme Çalışması

5 Mayıs'ta ATÖLYE'de gerçekleşecek Design Thinking for Blockchains etkinliği, tam günlük programıyla blok zincirlerinin dünyasında yeni düşünce yöntemleri kazandırmayı hedefliyor.

Bu yılın en çok konuşulan terimlerinden birisi olan blockchain (blok zinciri), ağırlıklı olarak kendini Bitcoin, Litecoin gibi kriptopara birimleriyle tanıtsa da Ethereum, token, ICO (Initial Coin Offering) gibi birçok terimle kendi dünyasını yarattı. Dışarıdan bakıp içine girmeye çalışan, uzak duran, ilk dönemlerinden beri takip eden gibi pek çok kategori var. Fakar işin spekülatif ve magazinel kısmını bir kenara bırakınca ortaya yeni bir dinamik çıkıyor. Ve bu dünyada yeni bir bakış açısı kazanmak isteyenler için Design Thinking for Blockchains, 5 Mayıs Cumartesi günü ATÖLYE‘de gerçekleşecek tek günlük bir workshop.

Graph Commons ve Project Interactions ekipleri tarafından geliştirilen ve sunulacak Design Thinking Blockchains metodunun kullanılacağı çalışmada yukarıda bahsettiğimiz tüm projelerin gerçekleşmesini sağlayan blockchain sisteminin nasıl çalıştığı incelenecek. Akıllı sözleşme ve dijital para transferleri gibi bilinen işlemler dışında blockchain’in nasıl yeni uygulamalara alan yarattığı da çalışmada sorgulanacak bir diğer konu başlığı olacak.

Yeni kripto projeleri nasıl geliştirilir?

Blockchain’in merkezsiz çalışma dinamikleri küçük parçalar halinde dünyanın her noktasına yayılması aslında alışık olmadığımız bir sistem. Bir merkeze bağlı olmaya, tüm gücün bir noktada toplanmasına öylesine alıştık ki blockchain’in bu farklı dünyası da merkezsizliğiyle anlaşılmaz görünüyor olabilir. Bu yeni dünyada farklı fırsatları keşfetmek, yeni yaratıcı fikriler geliştirmek de büyük bir potansiyele sahip.

Kavrayış, Uygulama ve Sunumlar & Tartışma olmak üzere 3 bölümden oluşan etkinlik bu sorulara yanıt arayarak katılımcıların yeni deneyimler kazanmasını hedefliyor. Etkinlik blokchain ve programlama hakkında deneyim aramıyor. Bu nedenle dileyen herkes katılabiliyor. Girişimcilerin, yatırımcıların ve yaratıcı bireyler hedeflenerek oluşturulan içerikle blockchain’in dinamiklerini kavramak, merkezsiz olmanın etkilerini anlamak, tasarım odaklı düşünceyi bu dünyada uygulamak ve blockchain uygulamasını adım adım kurgulamak ve gelecekte blockchain kullanan yazılımları anlama ve konumlandırma yetenekleri aktarılacak.

Etkinliğe katılım için detaylı bilgiyi buradan alabilirsiniz.

Görsel: ATÖLYE