Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Google, Çirkin Modemleri Ev Dekorasyonunun Bir Parçası Haline Getiriyor

Google, Çirkin Modemleri Ev Dekorasyonunun Bir Parçası Haline Getiriyor

Google; 24 tasarımcıyla birlikte, estetik yoksunu modemleri, evin baş köşesine koyacağımız bir şıklığa kavuşturuyor.

“Çirkin, kablolara dolanmış ışıklı bir kutu” desem aklınıza ne gelir? Modemler! Genelde görünmesin diye televizyon ya da mobilya arkalarına sokuşturduğumuz modemlerin daha estetik bir tasarıma sahip olması temennisi ara ara aklınızdan geçmiştir sanırım.

Google, bu işe bir el atmaya karar vermiş ve 24 sanatçıyla bir araya gelerek, Ağustos ayında tanıttığı kablosuz modem OnHub için birbirinden eğlenceli ve yaratıcı kılıflar tasarlamış. Serideki tasarımlar, bırakın kanepenin arkalarına sokuşturmayı, evin baş köşesine taşıyabileceğiniz şıklıktalar.

OnHub’ın formu, çoğumuzun evinde bulunan keskin hatlı dikdörtgen kutulara kıyasla daha temiz, şık, kablosuz bir görüntüye ve yuvarlak bir forma sahip. Modemlerin yüksek bir rafta durduğunda, yerde durmasına oranla 2 kat daha iyi çalışması, OnHub’ın evde görünür bir yerde durabilecek şekilde tasarlanmasının en önemli sebeplerinden.

OnHub kılıflarını tasarlayanlar arasında Brookyln’li tasarım stüdyosu Bower, aydınlatma tasarımcısı James DeVito, tasarımcı karı-kocadan oluşan Brook&Lyn, tasarım stüdyosu Thing Industries ve seramik sanatçısı Helen Levi de bulunuyor.

Birbirinden eğlenceli tasarımlardan oluşan koleksiyonda, sahte kürkünü sırtına atmış havalı bir modemden tutun da, kışlık kazağını üstüne geçirmiş daha genç bir modeme, yemek masasına bile koyabileceğiniz, meyve kasesine dönüşen seramik kapları andıran bir modemden yanar dönerli cam bir modeme kadar birçok tasarım bulunuyor.

Google, modemin işlevini engelleyecek, internet bağlantısını etkileyecek bir sonuç çıkmaması için, yaratım sürecinde de sanatçılarla yakın temasını sürdürmüş. Tüm koleksiyona şuradan göz atabilirsiniz.

Görsel; onhubmakers