Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
2020 Yılın Memeli Fotoğrafçısı Ödülünün Kazananı Belli Oldu

2020 Yılın Memeli Fotoğrafçısı Ödülünün Kazananı Belli Oldu

İngiltere merkezli The Mammal Society tarafından verilen Yılın Memeli Fotoğrafçısı ve diğer kategorilerin kazananları belli oldu.

The Mammal Society (Memeli Hayvanlar Derneği) tarafından geleneksel olarak düzenlenen fotoğraf yarışmasının kazananları açıklandı. 1954 yılında kurulan dernek, memeliler hakkında bilgi toplamayı ve araştırmaları teşvik etmeyi amaçlıyor. İngiltere merkezli derneğin Mammal Photographer of the Year yarışmasında amatör fotoğrafçı Roger Cox birinci oldu.

Yarışmaya 300 başvuru yapıldı. Arabanın üstüne çıkmış yerel bir tilki türünün vermiş olduğu poz Roger Cox’a birinciliği getirdi. Cox, bu tilkiyi evinin etrafında sık sık gördüğünü belirtiyor. Tilki ağaçlardan arabaların arasına ve üstüne düşen yabanı kirazları yemek için sık sık semte geliyormuş. Roger Cox daha önceleri de tilkiyi arabasının üstünde gördüğünü söylüyor.

Halka açık oylamaya seçilen En Komik Memeli ödülünün kazananı ise Philip Ryan oldu. Dört fotoğraf arasında seçim yapan katılımcıların yüzde 57’si Ryan’ın çekmiş olduğu boz foku en komik memeli ilan etti. Ayrıca dernek bu sene çok sık görünmeyen ve önceden başarılı bir şekilde fotoğraflanamayan memelilerin fotoğrafları için Elusive Mammal (Yakalanması Zor Memeli) kategorisi açtı.

The Mammal Society tarafından seçilen fotoğraflar sergileniyor

Yarışmada birinciliği kazanan ve dereceye giren fotoğraflar Cambridge Üniversitesi’ndeki Robinson College’da sergileniyor.

The Mammal Society yarışmasının kazananlarını sizler için derledik. Kazanan fotoğrafların hikayelerine ve fotoğraflara buradan ulaşabilirsiniz.

Büyük Ödül
Roger Cox
“Foxhall Zafira”


İkincilik Ödülü
Kate MacRae
“Rolling Mountain Hare”


Yakalanması Zor Kategorisi Kazananı
Dan Lettice
“Breaching Common Dolphin”


Genç Fotoğrafçı Kategorisi Kazananı (14 yaş ve altı)
Dylan Jenkins
“Grey Squirrel Peeking”


Genç Fotoğrafçı Kategorisi Kazananı (15-18 yaş)
Alex White
“Summer Meadow Deer”


En Komik Memeli
Philip Ryan
“Grey Seal”

Görsel: The Mammal Society