Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Oyuncuların Dünyayı Bir Kedi Olarak Keşfettiği Macera Oyunu: Peace Island

Oyuncuların Dünyayı Bir Kedi Olarak Keşfettiği Macera Oyunu: Peace Island

Eric Blumrich'in geliştirdiği Peace Island adlı video oyunu, oyuncuların bir kedinin perspektifinden insansız bir dünyayı keşfettiği sihirli bir macera sunuyor.

Dünyayı hayvanların gözünden görmek nasıl bir deneyim olurdu? Kübra Kayabaşlı ve Mustafa Bayralı’nın Empati adlı projesi, sokaktaki hayvanlarla empati kurmayı amaçlayan harika bir örnek olarak insanlara bu deneyimi yaşatmıştı. Eric Blumrich ise geliştirdiği Peace Island adlı oyunla, oyuncular bir kedinin perspektifinden sihirli bir macera sunuyor.

Peace Island, oyuncuların sanal evreni serbestçe dolaşabildiği açık dünya / open world türünde. Peace Island (Huzur Adası), ABD’nin Maine eyaletinin kıyısında yer alan bir ada olarak kurgulanmış. Oyuncular, geleceklerini güvence altına almak için birlikte çalışması gereken kediler ve oyun da bu hikaye ekseninde ilerliyor.

Bir gün insansız bir dünyaya uyanan Peace Island kedileri

Boy, Gary, Calinaigh, Anin, Kız, Zack, Ronan, Suşi ve Elizabeth adlı kediler bir gün insanların aniden ortadan kaybolduğu gerçeğiyle güne uyanıyorlar. Sahipsiz kalan ve serbestçe dolaşmaya başlayan kediler, adada başka hayvanlarla karşılaşıyorlar. Ancak bu hayvanların hepsiyle anında dostluk kurmak zor. Öncelikle bir kedi olarak oyuncunun bu hayvanların güvenini kazanması gerekiyor. Başarıyla güven kazanıp kilidi açtıklarında yeni maceralara atılabiliyor oyuncular. Her kedi karakter kendine özgü becerilere ve zayıf yönlere sahip. Araziyi ve terk edilmiş binaları keşfederken, kediler insanlardan geriye kalan belgeler ve eserler yoluyla insanların sırlarını keşfediyorlar. Hikayeler oyuncunun/kedinin tercihlerine göre farklı yollardan ilerlese de her kedi temelde aynı nihai karar aşamasına doğru yol alıyor. O karar aşamasına karşılarına çıkan soru da şu: “İnsanlar, onları geri getirmenize değer mi?”.

Blumrich için Peace Island, Maine Adaları’nın güzelliğine ve hayatını paylaştığı için şanslı hissettiği kedilerine karşı kişisel bir saygı duruşu. Oyunun muhteşem grafikleri de Blumrich’in bu saygı duruşu için ne kadar özenli davrandığını gösteriyor. Gerçekçi gündüz ve gece döngüleri, nefis ışık etkileri, doğa görüntüleri ve gerçekçi yapılar eşliğinde harika bir evren var ortada. En güzeli de insanların etrafta olmaması. Bunun yerine oyunda geyikler, fareler, kuş sürüleri, böcekler de dahil olmak üzere dinamik ve kedilerle etkileşim kuracak faunalar yer alıyor.

Blumrich Peace Island için Kickstarter’da kampanya düzenlemiş. Oyun, 20 saatten kısa bir sürede hedeflenen fonu başarıyla toplamış. Ayrıca Amazon ve Xbox Blumrich’e oyunla ilgili teklif götürmüş. Blumrich; Mac, PC ve Oculus VR için oyunu geliştirmeye devam ediyor. Temmuz sonuna kadar BETA versiyonu tamamlamayı hedeflemiş ancak daha sonra gecikmeler olabileceğinin de sinyallerini vermiş. Şimdi kedi ve oyun tutkunları, Peace Island’ın piyasa çıkmasını dört gözle bekliyor.

Görsel: Kickstarter