Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Endling – Extinction is Forever ile Dünyayı Bir Anne Tilkinin Gözünden Keşfedin

Endling – Extinction is Forever ile Dünyayı Bir Anne Tilkinin Gözünden Keşfedin

Bir anne tilkinin maceralarıyla kurgulanan hayatta kalma oyunu "Endling - Extinction is Forever" bugün farklı platformlarda çıkış yapıyor.

Dünyayı, hayatta kalan son tilkinin gözlerinden görmek ister misiniz? Endling – Extinction is Forever isimli hayatta kalma oyunuyla bunu bir nebze olsun deneyimleyebilirsiniz. Oyundaki anne tilkinin, yok olmanın eşiğindeki acımasız bir dünyada yavrularıyla birlikte hayatta kalabilmeleri için tüm dikkatinize ihtiyacı var. Oyun boyunca, doğadan geriye kalanları keşfetmeniz ve bu tilki ailesini tüm tehditlere karşı korumanız gerekiyor.

Hem duygusal hem de ekolojik farkındalık yaratan bir macera

Endling’in tanıtım videosu dahi insanın kalbine dokunuyor. Videoda da görebileceğiniz gibi tilki ailesi yangınlarla, çöp dağlarıyla, açlıkla, sert hava koşullarıyla, otomobillerin altında kalma riskiyle ve daha nice insan kaynaklı tehlikeyle yüz yüze geliyor. Dolayısıyla oyun eko-bilinç yaratan bir hayatta kalma oyunu olarak nitelendiriliyor. İnsan türünün yıkıcı gücü bir kez daha gözler önüne seriliyor. Doğal çevrenin en değerli kaynaklarının insanlık tarafından nasıl sömürüldüğü, bozulduğu ve kirletildiği detaylı bir şekilde gösteriliyor. Bir belgeselin ya da kamu spotunun yapamayacağı etkiyi yapıyor neredeyse.

Oyunun internet sitesindeki açıklamalara göre; oyuncular minik tilki yavrularını besleyip seviye seviye büyümelerini takip edebiliyor. Onların benzersiz kişiliklerini ve korkularını fark edip hayatta kalma mücadelesini onların bu özelliklerini göz önüne alarak sürdürebiliyor. Oyuncunun her hareketini dikkatlice planlaması gerekiyor çünkü en ufak yanlış hamle oyuncu/tilki ve yavrularının sonu olabilir.

Özellikler kısmında şu listeye yer verilmiş:

• Gerçek ve güncel konulara dayalı olarak hazırlanan harap olmuş ortamları keşfedin.
• Yavrularınızı beslemek için diğer hayvanları avlayın ve av olmaktan kaçının.
• Hayatta kalma içgüdünüzü test edin ve duygusal olarak zorlayıcı kararlar alın.
• Yavrularınızı insanların onlara zarar veremeyeceği son güvenli yere götürün.
• Yavrularınıza özen gösterin, onları besleyin ve onları daha az savunmasız hale getirmek için yeni beceriler öğretin.
• Hayatta kalın.

Oyunun geliştiricisi Herobeat Studios ve yayıncısı HandyGames. Oyun bugünden (19 Temmuz) itibaren PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch, Steam ve Epic Games Store platformlarında çıkış yapıyor.

Endling - Extinction is Forever Endling - Extinction is Forever Endling - Extinction is Forever Endling - Extinction is Forever Endling - Extinction is Forever

Görsel: Handy Games