Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Bosch’un Tutkal Kalemi Gluey, Silikon Tabancasına Meydan Okuyor

Bosch’un Tutkal Kalemi Gluey, Silikon Tabancasına Meydan Okuyor

Bosch'un renkli tutkal kalemi Gluey, kolay kontrol edilebilir pratik yapısıyla silikon tabancasına alternatif sunuyor.

El yapımı tasarımlarda, sanat, hobi ve ileri dönüşüm projelerinde yapıştırma işi için sıklıkla sıcak silikon tabancası kullanılıyor. Silikonun ısınması için prize yakın bir alanda çalışmak zorunda kalmak, ısındıktan sonra boşa akması gibi pratik olmayan yönleri var. Silikonu sürdüğünüz yerin dışarıdan gözükmemesi gerekiyor ki bu da başlı başına bir strateji gerektiriyor. Sık sık bozulması da cabası. Şahsen çok özenli kullandığım halde geçenlerde dördüncü minik silikon tabancamı almak zorunda kaldım. Peki yaratıcılığımızı kullandığımız ve estetik bir bütünlük yakalamaya uğraştığımız alanlarda daha pratik ve kalem kullanma deneyimine yakın bir araç olsaydı? Bosch, Gluey adlı tutkal kalemiyle böyle bir deneyim sunmayı amaçlıyor. Hatta Gluey, 2018 iF Gold Award tasarım yarışmasının kazananları arasında yerini alarak ne kadar iddialı olduğunu da kanıtladı. Gluey’in Haziran ayında piyasaya çıkması planlanıyor.

Gluey, prize bağımlılığı ortadan kaldırıyor

Kullanıcı Gluey’i büyük boy bir keçeli kalem gibi elle rahatça kavrayabiliyor. Çantanıza atıp dilediğiniz yere götürebileceğiniz kadar da küçük boyutlu bir ürün. Evergreen, Lagoon Blue, Smoky Grey, Cupcake Pink ve Marshmallow renklerinde beş modelle sunulan kalem yapıştırıcıyı bir dekorasyon malzemesi haline getiriyor. Silikon tabancasındakinin tersine yapıştırdığınız alanları saklamak zorunda kalmıyorsunuz hatta süsleme amaçlı kullanabiliyorsunuz. Kalem; kağıt, kumaş, plastik, karton, ahşap, taş, cam ve deri yüzeyleri yapıştırabiliyor. Düz olmayan yüzeylerde bile etkisini gösteren kalem, malzemeleri saniyeler içinde yapıştırıyor. Nesnelerin yapışması için onları bitiştirip tutmak ve beklemek zorunda kalmıyorsunuz. Dolayısıyla zamandan tasarruf etmenizi sağlıyor. Kablosuz tasarımı ise çalışırken prize bağımlı kalmayı ortadan kaldırıyor. Başlamadan önce 60 saniye kadar ısınma süresi var. Bunun ardından özgürce çalışabiliyorsunuz. Gluey’in yapıştırıcı malzemesi, mini tutkal çubuklarından oluşuyor. Şeffaf, renkli ve parlak tutkal olmak üzere çeşitli türde çubuklar arasından tercih yapabiliyorsunuz.

Bosch’un Tutkal Kalemi Gluey, Silikon Tabancasına Meydan Okuyor

Kalemle çizer gibi kontrollü bir şekilde uygulanabiliyor

Gluey, arka ucundaki düğmeye basılarak açılıyor. Kullanıcının seçtiği yapıştırıcıyı kalemdeki bölmeye yerleştirmesi gerekiyor. Kalem kullanıma hazır hale geldiğinde yeşil LED ışık kesintisiz yanıyor. Işık yanıp sönüyorsa tutkalın ısınma sürecinde olduğunu gösteriyor. Yapışkan sürgüye benzer bir mekanizmayla ileri doğru itiliyor ve böylece kalemle çizer gibi hassas ve kontrollü şekilde yüzeye uygulanabiliyor. Gluey, 60 adet tutkal çubuğu boyunca dayanabilen şarj edilebilir pil ile çalışıyor. Yeşil LED ışık ayrıca bu pilin şarj durumunu da gösteriyor. Işık yanıp sönüyorsa kalemin şarj edilmesi gerekiyor.

Bosch’un Tutkal Kalemi Gluey, Silikon Tabancasına Meydan Okuyor Bosch’un Tutkal Kalemi Gluey, Silikon Tabancasına Meydan Okuyor Bosch’un Tutkal Kalemi Gluey, Silikon Tabancasına Meydan Okuyor

Görsel: Bosch