Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Hem Ütü Hem de Saç Kurutma Makinası: Edge

Hem Ütü Hem de Saç Kurutma Makinası: Edge

Konkuk Üniversitesi öğrencileri, saç kurutma makinesinin ve ütünün yapısal benzerliklerini bir araya getirerek Edge adlı portatif bir ürün tasarladı.

Seyahate çıkarken, ofise yerleşirken ya da küçük bir eve taşınırken yanımıza alabileceğimiz eşyalar sınırlı. Bu nedenle akıllı çözümlere ihtiyaç uyuyoruz. Suya batırıldığında ultrasonik ses dalgalarıyla çamaşırları yıkayan portatif cihaz Sonic Soak bu anlamda hafızalarımıza kazınan örneklerdendi. Hem ütünün hem de saç kurutma makinesinin işlevini bir arada sunan Edge de bu türden az yer kaplayan bir modüler tasarım.

Düşünün ki son dakikada takviminize eklenen önemli bir toplantıya girmeniz gerekti. Oysa o gün hem gömleğiniz kırışmış hem de yollarda koştururken saçlarınız şeklini kaybetmiş. Ofis çekmecenizden çıkaracağınız tek bir cihazla her iki sorunu da halledebilmek güzel olurdu değil mi? İşte Edge bu tür durumlarda gerçekten işe yarayabilir.

Edge henüz bir konsept tasarım

Edge, saç kurutma makinesinin ve ütünün yapısal benzerliklerini bir araya getiriyor. Multi handle, hairdryer module ve iron module olmak üzere 3 bölümden oluşuyor. Cihaz multi handle durumdayken her iki işlev için de kullanılabilir durumda oluyor. Çoğu portatif cihaz gibi, USB-C kablosuyla şarj edilebiliyor.

Güney Koreli öğrenciler (Konkuk Üniversitesi) Chanhong Park, Yonghun Cho ve Taekkyung Lee tarafından tasarlanan Edge ne yazık ki henüz bir konsept tasarım. Ürün olarak hayata geçirilip geçirilmeyeceği konusunda ise bir detay verilmemiş. Tasarım 2018’de Reddot Concept Award, 2019’da ise IDEA Silver almış. Bu yıl Behance’te paylaşılmasının ardından yeniden gündeme gelerek popülerlik kazanmış.

Görsel: Behance