Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Fortnite’ta Bu Sefer Amaç Hayat Kurtarmak

Fortnite’ta Bu Sefer Amaç Hayat Kurtarmak

International Committee of the Red Cross, Fortnite oyununa yeni bir harita getirerek hayat kurtarmanın önemine dikkat çekiyor.

Popüler battle royale oyunlarından biri olan Fortnite’ta oyun karakterlerini öldürmek yerine onları kurtarmaya çalışmak oyunun asıl amacı olsa ortaya nasıl bir görüntü çıkardı? Dünya çapında 80’den fazla ülkede yürüttüğü operasyonlarından yola çıkan International Committee of the Red Cross (Uluslararası Kızılhaç Komitesi) bu soru üzerinden yeni bir kampanyaya imza atıyor.

“Liferun” modunda birinci olmak için hayat kurtarmak gerekiyor

Sivil toplum kuruluşu Liferun kampanyası ile Fortnite’ta oyuncuların  hayat kurtarması gereken bir harita yarattı. Bu oyun modunda Uluslararası Kızılhaç Komitesi çalışanları olarak hareket eden oyuncular puan toplamak için hayat kurtarmaya çalışıyor.

Wunderman Thompson Seattle, Fortnite için yaratıcı haritalar geliştiren şirket Team Evolve ile ortaklık kurarak yeni haritayı ortaya çıkardı. Klasik bir Fortnite modundaki görünüme sahip haritaya Uluslararası Kızılhaç Komitesi helikopteri ve yerleşkesi gibi eklemeler yapılarak yeni bir görünüm sağlandı.

Hazırlanan özel oyun modunda dört farklı görev bulunuyor. İlkinde, sivillerin yaralandığı ve öldüğü bir şehirde sağlık hizmetlerini sağlayan ekipler yaralılara yardımcı olmaya çalışıyor. İkinci görevde binaların yıkıldığı yolların kapandığı çatışma bölgelerine hayat kurtaran malzemeler götürülmeye çalışılıyor. Savaş sonrası olan kısımda ise mayınları sökme görevi ve insanların su, yemek, sağlık, eğitim gibi ihtiyaçlarını gidermeye yardımcı olmak amacı ile altyapıyı inşa etme görevi bulunuyor. Haritada Uluslararası Kızılhaç Komitesi’ne bağışı teşvik eden tabelalar da bulunuyor. Böylelikle etkinlik sırasında, organik bir şekilde önemli bir konuya dikkat çekiliyor.

Görünmeyen kahramanlar oyun sahnesine çıkıyor

Wunderman Thompson Seattle idari yaratıcı yönetmeni Danielle Trivisonno Hawley, televizyon programlarında veya filmlerde savaşın nihai kahramanları olarak askerlerin gösterildiğini belirtiyor. Ancak medyada pek de görünmeyen başka kahramanlar da var. Hawley, askerlerin dışında masum hayatları kurtaran ve savaşın yıkıcı etkisinden uzaklaştıran insanların da görünürde olması gerektiğini vurguluyor.

Ajans, Liferun aracılığı ile bu kısıtlı kahramanlık anlayışını değiştirmek istiyor. Fortnite ile bu girişimi başlattıktan sonra sıra diğer oyunlara da gelecek. Böylelikle kahraman algısı yeniden tanımlanacak.

Yeni oyun modu yaklaşık 14 milyon kullanıcıya ulaştı. Başta Z jenerasyonu olmak üzere oyun topluluklarındaki artışı göz önünde bulunduran sivil toplum kuruluşu dünya çapında 2 milyar oyuncuya ulaşmayı hedefliyor.

Künye

Müşteri: International Red Cross
Ajans: Wunderman Thompson-Seattle
CCO: Rick Albano
ECD: Danielle Trivisonno-Hawley
Ürün Tasarımı: Jason Brush
Kıdemli Sanat Yönetmeni: Claire Nellessen
Entegre Yapım Direktörü: Craig Jelniker
Oyun Geliştirici: Team Evolve

Görsel: YouTube