Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Zorbalığa Uğrayan Gençler Gelecekten Mesaj Gönderiyor

Zorbalığa Uğrayan Gençler Gelecekten Mesaj Gönderiyor

TrueDepth kamera özelliği ile on yıl yaşlandırılan zorbalık mağduru gençler o zamanlar yanında olan arkadaşlarına teşekkür ediyor.

Zorbalık özellikle ergenlik çağındaki kişiler için yıpratıcı etkiye sahip olabiliyor. Öyle ki bu sorun gençleri intihara kadar sürükleyebiliyor. Konuya ilgi çekmek ve önlem almak için pek çok farkındalık kampanyası gerçekleştiriliyor. Bunlardan biri de Ad Council’in Because of You isimli kamu spotu kampanyası. Diğer zorbalık karşıtı (anti-bullying) kampanyalardan farklı olarak Ad Council şefkati ön plana koyuyor.

Zorbalığa karşı arkadaşın yanında bulunmanın uzun vadeli etkisi

Zorbalar tarafından hedef gösterilen kişilerin en büyük destekçisi çevresindeki arkadaşları oluyor. Uzun vaade büyük olumlu etki bırakacak destekleri ile zorbalık gören kişilerin belki de hayata tutunmasına yardımcı oluyor. TBD, Ad Council için hazırladığı A Message from the Future isimli kampanyada bu uzun vadeli etkiyi göstererek arkadaşlara iyilik yapmanın ne gibi etkilere sahip olduğunu vurgulanıyor.

Because of You kampanyasının bir ayağı olan proje yine aynı ajans tarafından 2018 yılında hazırlanan Honest Yearbook isimli sosyal deneyim devamı niteliğini taşıyor. Zorbalığın olumuz etkilerine odaklanmak yerine zorba olmamanın, iyi ve şefkatli bir birey olmanın olumlu etkilerini gösteriyor.

Zorbalık mağduru gençler dijital ortamda 10 yıl yaşlandırılıyor

Kampanyada yer alan üç genç neler olacağından habersiz kariyer danışmanlığı görüşmesi için bir odaya giriyor. Sözlerin ve eylemlerin etkisinin uzun vadeli olduğunu göstermek isteyen ajans zorbalığa uğrayan arkadaşlarını dijital ortamda 10 yıl yaşlandırıyor ve bu üç gencin karşısına çıkarıyor.

Zor zamanlarda arkadaşlarını yanında olan bu üç kişi karşılarında arkadaşlarının 3B modellemesini görünce şaşırıyor. Gelecekten gelen bir mesaj niteliği taşıyan konuşmada zorbalığa uğrayan kişiler arkadaşlarına teşekkür ederken onların sayesinde güven kazandıklarını, daha iyi bir insan olarak büyüdüklerini ifade ediyor.

Yönetmen Anrick Bregman TrueDepth kamera özelliğini kullanarak sanal yaşlanma sürecini gerçekleştirdiklerini belirtiyor. Sanal yaşlandırma sadece nasıl göründüğüne değil nasıl hareket ettiklerini nasıl konuştuklarını mikro mimikleri benzersiz bir şekilde yeniden biçimlendiriyor.

Kampanyanın kurumsal ortakları arasında Adobe, Hallmark and Johnson & Johnson’ın yanı sıra kar amacı gütmeyen ortaklar Be Strong, the Born This Way Foundation, The Bully Project, GLSEN, No Bully, PACER’s National Bullying Prevention Center ve The Trevor Project bulunuyor. Ortaklar kamu spotunu paylaşarak daha çok kişiye ulaşması için de yardımcı oluyor.

Kampanyanın önemi ve modellemenin detayları kamera arkasında

Gençlerin 3B modellemesinin nasıl oluşturulduğu kamera arkası görüntülerinde detaylı olarak gösteriliyor. Ayrıca yine kamera arkası videosunda yönetmen Anrick Bregman kampanyanın hedefinden ve öneminden bahsediyor.

Künye

Müşteri: Ad Council
Ajans: TBD
CCO: Rafael Rizuto
CEO: Jordan Warren
Metin Yazarı: Sara Uhelski
Sanat Yönetmeni: Leila Moussaoui
Tasarım: Bruno Menon
Prodüksiyon Şirketi: Unit9
Yönetmen: Anrick Bregman
İdari Yapımcı: Luca De Laurentiis
Yapımcı: Camilla Rose
DOP: Boyd Hobbs
Ses Tasarım: Joe Wohlmuth
BTS: Lu Ts-Hsing
VFX: Ingenuity Studios
Post-Prodüksiyon: Beast
Editör: Bob Spector, Blake Bogosian
Renklendirme: Eric Pascua
Müzik: Jamute

Görsel: YouTube