Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Google’dan Mülteci ve Göçmen Krizi İçin Dev Yardım Kampanyası

Google’dan Mülteci ve Göçmen Krizi İçin Dev Yardım Kampanyası

İnsanlık, 2. Dünya Savaşı'ndan bu yana yaşanan en büyük göçmen krizine tanık olurken Google, toplanan bağış miktarı kadar destekte bulunacak.

Dünya tarihi kanlı ve kara olaylarla dolu. İnsanlık tarihi olarak anlatmaktan gurur duyacağımız anıların sayısı, yüzümüzü kızartacaklardan çok daha azdır. Medeniyetimizin, kendine en büyük zararı veren bölünmesi 2. Dünya Savaşı’ndan bugüne yaşanan en büyük göçmen ve mülteci kriziyle baş başayız. Savaş sonrası nüfusu azalan ülkeler ihtiyaç duyduğu iş gücüne sahip olmak için göçmenlere kapılarını açmıştı.

Günümüzde yaşanan krizin ise çok farklı değişkenleri ve nedenleri bulunuyor. Bunlar veya bu nedenlerin mazeretleri her ne olursa olsun sonuçta insanlar yaşadıkları topraklardan, ev diyerek benimsediği binalardan, komşu dediği insanlardan ve anı dediği eşyalardan koparak dünyanın başka noktalarında yaşamak için bilinmezliğe doğru yola çıkıyor.

Google, dünyanın yaşadığı bu krize karşılık büyük bir bağış çağrısında bulundu. 10 Milyon Dolar toplamayı hedefleyen Google, 1:1 oranıyla yapılan yapılan her bağışa karşılık kendi de aynı miktarda destek sağlayacak. 5 Milyon Doları dünya vatandaşlarından toplayıp kalan miktarı da Google tamamlayarak Sınır Tanımayan Doktorlar, Uluslararası Kurtarma Komitesi, Çocukları Kurtarın Vakfı ve BM Mülteciler Yüksek Komiserliği kuruluşlarına bağışlayacak.

Göçmenlik konusunda dünyanın durumunu sergileyen çarpıcı çalışmalar olarak; Senegalli bir göçmenin Avrupa’ya yaptığı yolculuğun selfielerine Ağustos ayında yer vermiştik. Küresel ısınmayla toprak kaybı, beyin dalgası, metro geçiş sıklığı gibi verileri müziğe dönüştüren Brian Foo, son 40 yıl içinde dünyadaki mülteci trafiğini müziğe dönüştürmüştü. Almanya’daki Refugees Welcome isimli bir girişim ise Airbnb’nin konaklama modelini mültecilere uygun hale getirerek Avrupa şehirlerinde onlara yaşam alanı sunmaya başlamıştı.

Google Wallet hesabınıza tanımlı bir kredi kartınıza varsa iki tıkla yoksa üç tıkla bağış yapmak için bu adresi ziyaret edebilirsiniz.

Görsel; Google