Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Mülteciler İçin Airbnb: Refugees Welcome

Mülteciler İçin Airbnb: Refugees Welcome

Almanya'da doğan girişim Afrika ve Orta Doğu başta olmak üzere mültecilerin barınma ihtiyacını insani yollarla çözüyor.

Yaşadıkları ülkeden, doğdukları topraklardan öyle veya böyle gitmeye itilen, terk etmekten başka seçenek bırakılmayan insanlar için hayat çok zor koşullar sunuyor. Bir ülkeden diğer bir ülkeye yaşayabilmek için kaçmak ve bu sırada yaptıkları her şeyin illegal olması düzenin gaddarlığını gösteriyor. Dünya üzerinde dönen çarkların ve bu gaddarlığın üzerine çıkabilen tek güç ise yine insanlık. Almanya’da kurulan Refugees Welcome isimli girişim, mültecilerin toplama kampı gibi belirli yerlerden ziyade insani koşullarla insani evlerde yaşamasını hedefliyor.

Refugees Welcome; Afganistan, Burkina Faso, Gana, Kamerun, Mali, Nijerya, Pakistan, Somali, Suriye, Tunus gibi ülkelerden gelen mültecilerle Almanya ve Avusturya’da kentte yaşayan “sizin bizim gibi” insanları buluşturuyor. Girişim, bugüne kadar 134 mülteci için barıncak alan yarattı.

Yunanistan, Portekiz, İngiltere gibi ülkelere de açılmayı ve Avrupa’nın tepeden inme yerleştirdiği çehreyi değiştirmeyi amaçlıyor. 21 ile 65 yaş arasındaki Avrupalıların evlerini açmak başvurduğu ve bir mülteci dahi olsa yatacak yer sağlamak günümüzde hükümet gibi karar merkezlerinin başaramadığı bir dünya sorunu. Fakat güzel insanların doğrudan küresel sosyal fayda yaratması insanlığa olan inancı da tazeliyor.

Projeyi 3 Alman hayata geçiriyor. Mareike Geiling, Golde Ebding ve Jonas Kakoschke tarafından yaratılan bu sosyal değer odaklı projenin ilk uygulayıcıları da Jonas ve Golde olmuş. İkili, 39 yaşındaki Malili mülteci Bakary birlikte yaşıyor.

#flüchtlingewillkommen auf der #republica #rp15 in #Berlin morgen!

A post shared by Flüchtlinge Willkommen (@fluechtlinge_willkommen) on


Almanca bilenler için girişimin kurucularından birinin verdiği bir röportaj;

Görsel; Refugees Welcome