Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Video Müzik Ödüllerinde Metaverse Performansı Kategorisi

Video Müzik Ödüllerinde Metaverse Performansı Kategorisi

PUBG Mobile ile süren iş birliği, K-Pop müzik grubu Blackpink'e MTV Video Müzik Ödülleri'nde "En İyi Metaverse Performası" ödülünü getirdi.

1984 yılından bu yana düzenlenen MTV Video Müzik Ödülleri töreninde rekabet, bu yıl eklenen “En İyi Metaverse Performansı” kategorisi ile sanal dünyaya taşındı. Ariana Grande, Blackpink, BTS, Charlie XCX, Justin Bieber ve Twenty One Pilots’un yarıştığı yeni kategorinin kazananı, bir süredir PUBG Mobile ile iş birliği devam eden K-Pop grubu Blackpink oldu.

Pandemi sırasında rap sanatçısı Travis Scott’ın battle royale oyunu Fortnite üzerinden verdiği 10’ar dakikalık konserler oldukça ilgi görmüştü. Söz konusu sanal konserler ve metaverse evreni olduğunda Fortnite öncü sayılabilir. Zira 2019 yılında oyun içinde gerçekleştirilen ABD’li DJ Marshmello konseri ile milyonlarca izleyiciye ulaşarak oyun tarihinde bir ilki gerçekleştirmişti. Bu yıl Ariana Grande metaverse konseri ile oyun içi etkinliklerini sürdüren Fortnite, Grande ile olan iş birliği ile MTV Video Müzik Ödülleri’nde “En İyi Metaverse Performansı” kategorisinde yarıştı. Ancak ödülü bir diğer battle royale oyunu olan PUBG Mobile ile müzik grubu Blackpink’in iş birliği kazandı.

2020 yılında the ALBUM adlı çalışmasının lansmanı için PUBG Mobile ile bir araya gelen Güney Koreli müzik grubu, bu iş birliği kapsamında önce grup üyelerinin görünümleriyle tematik unsur olarak oyun içinde yer aldı. Ardından Blackpink temalı sanal ekipmanlarıyla oyun içinde hayranlarıyla buluştu.

Son olarak PUBG üzerinden yayınlanan ilk sanal konseri geçtiğimiz Temmuz ayında gerçekleştiren Blackpink, bu performansı ile ödüle layık görüldü. Kazananın kullanıcıların oylarıyla belirlendiği organizasyonda, her kullanıcının 20 oy hakkı bulunuyor.

How You Like That adlı parçaları yayınlandığı ilk gün 24 saat içinde 86,3 milyon izlenme rakamına ulaşan K-Pop grubu, yakın zamanda yayınladıkları Pink Venom adlı parçalarıyla da benzer bir rakama (86,2 milyon) ulaşarak Youtube’daki izlenme rekorlarına yenilerini ekledi.

Blackpink ayrıca 16 Eylül’de yayınlanacak stüdyo albümü “Born Pink”te yer alan ‘Pink Venom’ adlı parçalarını ilk kez televizyonda canlı yayınlanan MTV ödül törenine özel bir şovla sahneledi. Kategorinin diğer adaylarını ise aşağıdaki videolarda izleyebilirsiniz:

Markaların gün geçtikçe artan metaverse girişimlerine dair geçtiğimiz yıl Bigumigu olarak kapsamlı bir değerlendirme yapmıştık. Kimlerin neler yaptığını hatırlamak isterseniz, aşağıdaki haberimize göz atabilirsiniz.

Metaverse İçin Kemerlerinizi Bağlayın [Bigumigu’da 2021]

Görseller: Youtube, MTV