Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Instagram’dan Hassas İçerik Kontrol Sistemine Güncelleme

Instagram’dan Hassas İçerik Kontrol Sistemine Güncelleme

Instagram'ın hassas içerik kontrol sistemine yaptığı güncelleme, kullanıcıların kilo kaybı ve kilo kontrolü temalı içerikleri filtrelemesine imkan tanıyor.

Instagram, 6 Haziran’da hassas içerik kontrol sistemini güncelledi ve artık kilo verme içerikli ya da kilo kontrolü bağlantılı içerikleri filtrelemeye izin veriyor. Güncelleme, daha önce yalnızca keşfet içeriklerinin filtrelenmesine izin veren özelliği geliştirerek kullanıcıların takip ettiği hesaplardan oluşan feed tarafında da filtreleme yapılabilmesini sağlamış oluyor. 

Instagram güncellemeyi şöyle açıklıyor: Keşfet’e ek olarak, aramalar, reels, takip edebileceğiniz kullanıcılar, hashtag sayfaları ve feed önerileri kısmında da içerik filtrelemesine gidilebilecek.

Daha önce TikTok da diyet yapma uygulamalarının reklamlarını ve negatif beden algısı yaratan içerikleri engelleme yoluna gitmişti.

Instagram’ı Harekete Geçiren Kampanya

Instagramın bu kararı TikTok’u takip etmesinden mi yoksa geçtiğimiz sene, influencer Katie Budenberg’ün yazdığı dilekçeden hareketle mi aldığı net değil. Geçtiğimiz sene Budenberg, Instagramı teşvik etmek amacıyla hassas içerik kontrolünde kilo verme içerikleri filtresi olması gerektiğiyle ilgili bir dilekçe yazmıştı ve kendi Instagram hesabında takipçilerinden destek istemişti. Budenberg, dilekçenin açıklamasında, “Bazıları için bu reklamlar zararsız olabilir ve kolayca geçilebilir ancak bazıları için bu reklamlar tetikleyici ve tehlikelidir” diye yazmıştı. Dilekçe 30.000’den fazla destekçi topladı ve bir seneden daha kısa bir sürede Instagram özelliğini güncelledi.

Budenberg, bu postunda takipçilerine içerikleri nasıl filtreleyebileceklerini açıklıyor.

Görsel: Instagram