Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Fotoğraflardaki Yapraklardan Yaratılan Hayvan Tasvirleri

Fotoğraflardaki Yapraklardan Yaratılan Hayvan Tasvirleri

Josh Dykgraaf "Terraform" adlı serisinde, dünyayı dolaşarak biriktirdiği fotoğraflardaki yaprakları montajlıyor ve bu yöntemle hayvan portreleri yaratıyor.

Doğal malzemelerle iş yapan sanatçılara her geçen gün daha sık rastlıyoruz. sık rastlamaya başladık. Bridget Beth Collins’in çiçeklerden yaptığı resimsel kompozisyonlar, Natalie Ciccoricco’nun Nesting adlı nakış serisi ve Raku Inoue’nun doğada kendiliğinden dökülmüş yaprakları toplayarak yaptığı kolajlar unutulmazdı. Inoue ayrıca tehlike altındaki türleri de yapraklarla tasvir ederek çok etkileyici afişler tasarlamıştı.  isimli serisinde, dijital ortamdaki çiçek yapraklarından nefis hayvan portreleri yaratıyor.

Bu eserlerin yapımında hiçbir çiçek zarar görmedi

Fotoğrafçı ve illüstratör Josh Dykgraaf, fotoğraflarındaki materyallerden başka şeyler yaratarak üretim yapıyor. Şu an üzerinde çalıştığı Terraform serisinde de çiçek yapraklarından hayvan illüstrasyonları yapıyor. En güzeli de sanatçının bu çalışmalar için hiçbir çiçeği dalından koparmamış olması. Sonuçta hepsi kendi çektiği çiçek ve ağaç fotoğraflarından alıntıladığı yapraklar.

Melbourne merkezli sanatçı, fotoğraflardaki yaprakları kullanarak pangolin ve papağan gibi egzotik hayvanlar yaratmış. Yeryüzüne ait rengarenk elementler olarak yaprakları, faunaya dönüştüyor. Fotoğraf çekim sürecini de işin içine katarsanız, ilk keşif aşamasını gerçek dünyada ikinci aşamayı ise dijital dünyada gerçekleştirdiği bir proje bu.

Dykgraaf dünyayı dolaşırken, binlerce manzaradan ve dokudan oluşan bir fotoğraf bankası oluşturmuş. Dijital olarak kullandığı malzemeleri de bu fotoğraflardan alıyor. “Bu serideki yaratım süreci, gökyüzündeki bulutlara bakıp onlarda türlü şekiller görmeye çok benziyor sanatçıya göre.

Görsel: Instagram