Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Designer-in-Residence Tasarımcıları Çağırıyor!

Designer-in-Residence Tasarımcıları Çağırıyor!

ATÖLYE'nin Fablab Lisboa'yla ortak yürüttüğü Designer-in-Residence programında seçilen tasarımcı “mantar” materyalini kullanarak farklı kullanım alanlarında üretim yapmayı keşfedecek.

ATÖLYE birçok disiplinden insanı bir araya getiren bir yenilik platformu. Bünyesinde çeşit çeşit insan var ve bu insanlar bir arada üretebiliyorlar, fikirlerini geliştirebiliyorlar, belki bazen oradan olmayanların da hayallerini gerçekleştirebiliyorlar. 2017’nin sonunda hayata geçirdikleri bir program var, adı “Designer-in-Residence”. Bu programda tasarımcıların farklı malzemeler ve yöntemlerle yenilikçi tasarımlar yaratmaları için gereken ortamı sağlayıp onları destekliyorlar. 

Programa seçilen kişilere Prototipleme Lab’e ve içerisindeki ekipmanlara sınırsız erişim, mentorluk ve iletişim desteği sağlıyorlar. Program süresince çeşitli üretimler ve prototipler yapan tasarımcılar, programın sonunda ürünlerini ATÖLYE’de sergiliyor. Bilge Nur Saltık Designer-in-Residence’ın ilk konuğuydu. Bilge, süngerin malzeme olarak potansiyelini göstermek için yeni teknik ve dokular üretti. Süngerin sabun, ahşap ve reçine gibi farklı maddelerle etkileşimi, ve akustik panel ve koku dispanseri alanlarında nasıl kullanılabileceği üzerine çalışmalar yaptı ve bu sürecin tamamını mini bir sergiyle katılımcılarla paylaştı.

Aranıyor: Mantar Seven Tasarımcılar

15 Şubat’ta Bilge’yi mezun eden Designer-in-Residence programı şimdi ikinci tasarımcısını arıyor. ATÖLYE bu programın ikinci fazında üyesi olduğu European Creative Hubs Network kapsamında tanıştığı Fablab Lisboa ile bir iş birliği yapıyor. Fablab Lisboa ile ortak yürütülecek programda seçilen tasarımcı “mantar” materyalini kullanarak mantarın farklı kullanım alanlarını keşfedecek ve iki aylık program boyunca üretimlerini yapacak. Hem ATÖLYE’de hem de Fablab Lisboa’da eş zamanlı yapılacak “Designer-in-Residence” programının final sunumları eş zamanlı video konferans ile gerçekleştirilecek ve tasarımcılar çıktılarını birlikte paylaşacak.

Amorim’in malzeme sponsoru olduğu 2. Designer-in-Residence programının açık çağrısı 13 Nisan’a kadar devam ediyor. Açık çağrı sonucu seçilen tasarımcı rezidans programına Mayıs ayında başlayacak. Açık çağrıya buradan ulaşabilirsiniz.

Görsel: ATÖLYE