Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Designer-in-Residence’da Eli Bensusan’ın Mezuniyeti

Designer-in-Residence’da Eli Bensusan’ın Mezuniyeti

ATÖLYE, Designer-in-Residence programının ikinci tasarımcısı Eli Bensusan’ı mezun ediyor.

ATÖLYE’nin 2017 sonundan beri hayata geçirdiği bir program var, adı Designer-in-Residence. Bu programda tasarımcıların farklı malzemeler ve yöntemlerle yenilikçi tasarımlar yaratmaları için, gereken ortamı sağlayıp onları destekliyorlar. Programa seçilen kişilere Prototipleme Lab’e ve içerisindeki ekipmanlara sınırsız erişim, mentorluk ve iletişim desteği sağlıyorlar. Program süresince çeşitli üretimler ve prototipler yapan tasarımcılar, programın sonunda ürünlerini ATÖLYE’de sergiliyor. 

Bilge Nur Saltık Designer-in-Residence’ın ilk konuğuydu. Bilge, süngerin malzeme olarak potansiyelini göstermek için yeni teknik ve dokular üretti. Süngerin sabun, ahşap ve reçine gibi farklı maddelerle etkileşimi, ve akustik panel ve koku dispanseri alanlarında nasıl kullanılabileceği üzerine çalışmalar yaptı ve bu sürecin tamamını mini bir sergiyle katılımcılarla paylaştı. Biz de programın ikinci edisyonunun tasarımcı arayışlarını daha evvelinde sizinle paylaşmıştıkProgramın uluslararası iş birliği ile gerçekleştirilen ikinci edisyonunda ise Eli Bensusan, Fablab Lisboa’da eş zamanlı çalıştığı Ana Prates ile fikir alışverişi ve geri bildirimler yaparak “mantar” malzemesinin farklı kullanım olasılıklarını keşfetti.

İkinci Mezun Eli, sergisiyle ATÖLYE’de

Şimdilerde programın ikinci edisyonunun sonuna gelindi ve 2 ay boyunca odak materyal mantarla çalışan tasarımcı Eli Bensusan, 3 Temmuz Salı günü saat 19.00’da ATÖLYE’de gerçekleştireceği sunum ve sergi açılışı ile program sürecini ve tasarımlarını katılımcılarla paylaşacak. Sergisi ise, 3 – 13 Temmuz 2018 tarihleri arasında ATÖLYE’de görülebilecek.

Designer-in-Residence programının ATÖLYE ve FabLab Lisboa iş birliğinde, Amorim sponsorluğunda düzenlenen ikinci edisyonu kapsamında, ATÖLYE’nin MIT Fab Lab Ağı üyesi olan Prototipleme Lab’inde çalışan Eli, üretim aşamasında farklı yöntem ve teknikler deneyerek odak materyal olarak kullandığı mantarın yapısal niteliklerini ve farklı maddelerle etkileşimini keşfetmeye çalıştı. Eli bu süreçte; mumluk, masa lambası, tabure, şarap kadehi kılıfı, sehpa ve aynalı duvar ünitesi gibi ürünler üretti.

Eli, süreç boyunca Lizbon’da yer alan Fablab Lisboa’da iki ay boyunca çalışan Ana Prates ile beyin fırtınası ve geri bildirim seansları yaptı. Ayrıca bu süreçte ATÖLYE ekibi ve komünitesinden de prototipleri hakkında geri bildirim alan Eli, 3 Temmuz Salı günü gerçekleştireceği sunumun öncesinde Ana ile program çıktılarını paylaşacak. Programın ikinci edisyonunun kapanış etkinliği sunum ve sergi hakkında ayrıntılı bilgiyi etkinlik sayfasından edinebilirsiniz.

ATÖLYE, programın farklı bir odak materyal ile yürütülecek 3. edisyonunda yine bir tasarımcıyı misafir edecek. Seçilen tasarımcıya Prototipleme Lab’e ve ekipmanlara erişim, mentorluk ve iletişim desteği verilecek. Programın 3. edisyonu için başvurular çok yakında başlıyor. Başvurular ile ilgili ayrıntılı bilgi yakında ATÖLYE internet sitesinde.

Görsel: ATÖLYE