Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
CES 2018’in Boykot Edilen Şirketi: Psychasec

CES 2018’in Boykot Edilen Şirketi: Psychasec

Netflix, yeni dizisi Altered Carbon'un tanıtımı için CES 2018'de boykot edilen bir teknoloji şirketiymiş gibi alanda yer aldı.

Netflix, site içerisinde yayınladığı yapımlar kadar reklamlarına da özen gösteren bir marka. Netflix özgün içerik yaklaşımını reklamlarına da uyguluyor. O yüzden ajanslarıyla hep adlarından konuşturan bir iş de yapma ihtimalleri oluyor. Yerelleşmeye ya da reklam verecekleri alanın konumuna dahi önem veriyorlar. Ülkemizde de önemli dizilerini tanıtmak için ebru sanatçısı Garip Ay ile yaptığı çalışmayla büyük beğeni toplamış, Cannes Lions’da kısa listeye kalmıştı. Stranger Things ikinci sezon tanıtımı için yapılan yerelleştirmeleri ise çok yakından takipteydik. Sadettin Teksoy’un peşinde olduğu Will, Barış Manço’nun Dönence şarkılı sezon tanıtımı derken Stranger Things, Netflix Türkiye izleyicilerini kalpten vurdu. Bright filmi için Türkiye’de bir ork mahallesi kurdular.

Şimdi de 2 Şubat’ta yayına girecek olan yeni bilim kurgu dizisi Altered Carbon için CES 2018’te katılımcılara sürpriz olacak bir kampanya hazırladılar. Dizinin konusuna gönderme yapan reklam için Netflix, CES’teki alanında insana çok benzeyen iki tane cansız mankeni “Psychasec” şirketi adı altında orada tanıttı.

Netflix’ten Neredeyse Gerçek Bir Şirket

Richard Morgan’ın kitabından uyarlanan Altered Carbon, 25. yüzyılda geçiyor. İnsanlık BM’nin gözetimi altında tüm galakside hüküm sürmekte. İnsanların bilinci depolanarak yeni bir bedene ya da kılıfa kolayca indirilebilir bir halde. Dizideki Psychasec şirketinin insansı robotlarını tanıttığı alan birçok kişinin ilgisini çekti. Dizideki bu insan bilinci aktarımı teknolojisini tanıtan Psychasec şirketi ekibi için Netflix tüm alan sürecinin gerçek gibi olmasını sağladı. Psychasec ekibini boykot etmesi için bir grup insan dahi bu reklama dahildi. Hem rahatsız edici hem de büyüleyici, katılımcıları kayıtsız bırakmayan bir proje!

Tabii ki alan, ziyaretçileri çok uzun süre kandırmadı, ancak aktivasyon CES’teki dikkatin çoğunu çekti. İnsanlar reklam olduğunu bilseler dahi gelip bunu deneyimlemek istediler. Netflix, evrenini daha iyi tanıtmak için akıllıca iletişim kurmayı yine başardı. Özellikle dizi ve kitapta anlatılan teknolojik cihazı insanların kendi gözleriyle görmüş olması güzel ve önemli bir deneyim. Ayrıca Netflix’in Altered Carbon için yaptığı bu viral kampanya Westworld dizisi içinde uygulanabilir bir kampanyaymış. Onların da yapacağı bu tarz bir kampanya çok etkileyici olabilirdi.

Künye:
Reklamveren: Netflix

Görsel: Lareclame