Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Otobüs Koltuğu Kumaşından Döpiyes Takımları

Otobüs Koltuğu Kumaşından Döpiyes Takımları

Menja Stevenson'dan otobüs ve tren koltuğu kumaşı ile yapılan etek ceket tasarımları.

Alman sanatçı Menja Stevenson, otobüs ve trenlerin üniformalara benzeyen sıkıcı ve kasvetli bir hava yaratan koltuk kumaşlarıyla 2006 yılından beri moda tasarımları yapan “Bustour” projesini yürütüyor. Stevenson’ın BBC’de yayınlanan, tren koltuklarının neden bu kadar sıkıcı olduğunu sorgulayan makaleyi de anımsatan çalışması, 10 yıldır donuk renkleriyle tren ve otobüslerin koltuklarını esir alan bu kazaya karşı dayanıklı kumaşlara merak sarmasıyla başlamış.

Otobüs ve trenlerde kullanılan koltuk kumaşları piyasada bulunmadığı için Alman ulaşım şirketleri Stevenson’a istediği kumaşları ulaştırmış ve sanatçı bu kumaşları kullanarak döpiyes takımları tasarlamış. Zevksiz desenlere sahip bu kumaşlardan yapılan giysilerin deli gibi terlettiğini söyleyen Stevenson, bu kumaşlardan yapılan giysileri şövalye zırhına benzetiyor.

İnsanların tepkilerini ölçmek için otobüse ve trene koltuklarla aynı deseni taşıyan elbiseyle binmesine rağmen pek çok kişi böyle giyindiğinin farkına bile varmamış. Bazı yolcular bu aynılığı fark edip Stevenson’la konuşmuş, bazıları ise gördükleri manzara karşısında yalnızca gülümsemekle yetinmiş.

Stevenson’ın internet sitesinde yer alan video arşivinden, koltuk kumaşı kıyafetler içerisindeyken insanların verdiği tepkilerini gözlemleyebilirsiniz. Eski uçak koltuğu döşemesinden çanta ve aksesuarlar görmek için ise Fallen Furniture’a göz atabilirsiniz.

Görsel: Menja Stevenson