Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Cadbury Yeni Çikolatası için Hevesli Yatırımcıları Bekliyor

Cadbury Yeni Çikolatası için Hevesli Yatırımcıları Bekliyor

Bir Mondelez International markası olan Cadbury, sınırlı sayıda satışa çıkardığı yeni ürününü bir yatırım fırsatı olarak sunuyor.

İngiltere merkezli çok uluslu şekerleme şirketi Cadbury, fındık aromalı yeni ürünü Wispa Gold Hazelnut’ı piyasaya sürerken hayranlarına da yatırım yapma fırsatı veriyor. Markayı takip eden çikolata severler, yeni ürün piyasa çıkmadan önce hisse senedi alıp sosyal medya üzerinden bu ürünün değerini takip edebilecek.

Kripto ticaretin geleneksel finans dünyasından bağımsız bir şekilde ilerlediğine dikkat çeken şirket, blockchain destekli dijital ekonominin giderek ilgi çekici bir noktaya gelmesini de göz önünde bulundurarak geleneksel kampanyaların aksine farkındalık yaratan bir iş ortaya koymaya çalışıyor. Bu sayede marka yeni ürünü Wispa Gold Hazelnut’ı kripto para birimi, hisse senedi, gümüş veya altın gibi nadir emtia statüsüne yükseltmiş oluyor.

Hisse karşılığı Wispa Gold Hazelnut ürünü elde etme şansı

Yapım aşamasında 18 ay emek harcayan Cadbury, bu eğlenceli lansmanla birlikte ürünün değerini artırırken sıra dışı bir işe imza atıyor. VCCP London iş birliğinde hazırlanan dijital kampanya ile birlikte hisse senetleri ve petrol üzerinden gerçekleşen dalgalanmalarının bir benzerini yeni ürününe monte ediyor.

6 Eylül Pazartesi günü yapılacak resmi açıklamadan önce hissedarlar hisse satın alma şansına sahip olacak. Nihai hisse değeri her bir Wispa Gold hissesi için bir Wispa Gold barına eşit olacak. Hisselerin değerine ilişkin güncellemeler Cadbury’nin Twitter hesabı üzerinden paylaşılacak. Hisse sahipleri Twitter üzerinden değerdeki dalgalanmaları takip edecek ve paylarına uygun orandan Wispa Gold Hazelnut ürünü elde edecek.

Cadbury marka müdürü Joshua Collier, çikolata barlarını tıpkı gerçek bir altın gibi metaya dönüştürdüklerine vurgu yaparken ürünlerini nadir bulunan özellikleri nedeniyle ‘A New Type of Gold’ olarak markaladıklarını açıklıyor.

Cadbury önümüzdeki ay sınırlı sayıda ürettiği yeni ürününün piyasada olacağını duyurdu. Son 20 yılda ilk kez yeni bir lezzeti piyasa süren marka, sadece Twitter üzerinden de olsa bir nevi yatırım yapma fırsatı sunarak ürünü piyasaya çıkarmadan bir beklenti oluşturuyor.

Cadbury’nin yeni çikolatasından pay almayı bekleyen hevesli yatırımcılar arasında kendini finans uzmanı olarak konumlandıran Youtuber Niko Omilana da yer alıyor. Yaklaşık 4 milyon takipçisi bulunan ünlü Youtuber, Londra belediye seçimlerine de aday olmuş, farklı tarzı ve vaatleriyle beşinci sırayı almayı başarmıştı.

Görsel: Twitter, Fabnews