Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Çöpler Minyatür Modellere Dönüşüyor

Çöpler Minyatür Modellere Dönüşüyor

Studson Studio; çöpleri kullanarak sinema, animasyon ve oyun dünyasından ikonik karakterlerin modellerini yapıyor.

Çöplerden, okyanustaki atıklardan ve evde istiflenen şeylerden nice şahane yaratıcı işler çıktığına yıllardır hep birlikte şahit oluyoruz. Hatta geçtiğimiz hafta, kağıt atıklardan nefis aksesuarlar yapan Devi Chand’in işlerine de yer vermiştik. Minyatür model yapan Studson Studio ise çöpleri kendi alanına taşıyarak farkını ortaya koyuyor.

Yapım sürecini izlemek bile keyifli

Studson Studio, model yapmaya ilk olarak plastik Gundam kitleriyle başlamış. Aradan 20 yıl geçtikten sonra malzeme konusunda da yaratıcılığını devreye sokmuş ve atıkları toplamaya başlamış. Artık plastik kaplardan tahıl kutularına kadar her şeyi topluyor. Sanatçı bu atıkları modelin iskeletini oluşturmakta ustalıkla kullanıyor. Özellikle son dönemde yaptığı Studio Ghibli modelleriyle dikkatleri üzerine çekiyor. Aslında sadece Studio Ghibli modelleri değil, sinema ve oyun dünyasının başka ikonik karakterlerine ait modelleri de yapıyor.

Studson Studio, dioramalarının yapım aşamalarını da detaylı olarak paylaşıyor. Bu videoları genellikle YouTube kanalında paylaşıyor ve süreleri de 10-50 dakika arasında değişiyor. Evde yapma niyetiniz olmasa bile çöplerden başlayan bu yapım süreçlerini izlemek oldukça keyifli. Studson’un videolarda bolca konuşturduğu mizah yeteneği de bunda önemli rol oynuyor.

Sanatçının işlerini daha yakından takip etmek isteyenler, Patreon üzerinden kendisini destekleyebiliyor.