Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Mars’ın Fotoğrafçısı Perseverance Google Fotoğraflar’ı Kullansaydı

Mars’ın Fotoğrafçısı Perseverance Google Fotoğraflar’ı Kullansaydı

Google, Perseverance’ın Mars’taki yarım yılını kutlamak için keşif aracı Google Fotoğraflar’ı kullansaydı nasıl olurdu diye düşünerek “A Mars Rover Looks Back” kampanyasını gerçekleştiriyor.

Yaklaşık bir ton ağırlığındaki Perseverance keşif aracı geçtiğimiz Şubat ayında bu süreden sonra ebedi evi olacak Mars’a inmişti. ABD Ulusal Havacılık ve Uzay Ajansının (NASA) Mars’a gönderdiği Perseverance keşif aracı ve bu araçla birlikte giden mini helikopter gezegende yaşamın izlerini araştırıyor. Üzerindeki ekipmanlar sayesinde Jezero adlı kraterin çevresinde araştırmalar yürütüyor ve bilgiler topluyor. Çekip Dünya’ya gönderdiği fotoğraf ve videolarla misyonunu belgeliyor.

Google, Perseverance’ın Mars’taki yarım yılını kutlamak için keşif aracının Google Fotoğraflar hesabı olsaydı nasıl görünürdü diye düşünerek hem Google Fotoğraflar’ın özelliklerini akıllıca pazarlıyor hem de Mars gezintisinden güzel anıları eğlenceli bir şekilde herkese yeniden hatırlatıyor.

Google Fotoğraflar sayesinde kum tepeleri gezintisi

Arts & Letters Creative Co. tarafından oluşturulan kampanya, Google Fotoğraflar’ın görsellerin nerede çekildiğini gösteren harita görünümüne, kelimeye dayalı arama özelliğine, benzer fotoğrafların aynı dosyada otomatik gruplandırılmasına vurgu yapıyor.

Google Fotoğraflar ve NASA iş birliğinde gerçekleştirilen “A Mars Rover Looks Back” kampanyasında Perseverance’ın son 6 ay içindeki 125 binden fazla fotoğraf seçkisinin bazıları yer alıyor.

Google Fotoğraflar’ın arama işlevi de reklam filminde gösteriliyor. Albümde bir hevesle “su” ve “marslılar” gibi yapılan aramalar tabii ki sonuçsuz kalırken “kum tepeleri” aramasının sonucunda uçsuz bucaksız Mars arazisinden kareler sunuluyor. Reklam filmine Pixar’ın WALL-E filminin girişinde de çalan Put On Your Sunday Clothes parçası eşlik ediyor.

Bu nefes kesici ve ufuk açıcı fotoğraflardan sonra Perseverance’ın çektiği diğer fotoğrafları merak edenler NASA’nın internet sitesine bakabilir.

Künye

Müşteri: Google Photos
Ajans: Arts & Letters Creative Co.

Görsel: Arts & Letters Creative Co.