Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Taşınabilirliği ve Uzun Pil Süresi ile Google Pixelbook Go

Taşınabilirliği ve Uzun Pil Süresi ile Google Pixelbook Go

Made by Google '19 etkinliğinde tanıtılan Pixelbook Go uygun fiyatının yanında hafifliği ve uzun pil süresi sayesinde portatif bir kullanım sunuyor.

Chromebook serisinin en yeni üyesi Pixelbook Go, Google’ın yıllık tanıtım etkinliği Made by Google ’19’da tanıtıldı. 15 Ekim’de gerçekleştirilen etkinlikte tanıtılan Pixelbook Go dizüstü bilgisayar modelinin en dikkat çeken özelliği aynı yelpazede yer alan ürünlere oranla daha uygun fiyata sahip olması. İnce ve hafif bir dizüstü bilgisayar oluşturmak isteyen Google aynı zamanda şık bir tasarıma sahip Pixelbook Go’nun tanıtımını yaparken portatifliği de ön plana çıkardı.

Google standart dizüstü bilgisayar formatına geri dönüyor

13 milimetre kalınlığındaki yeni dizüstü bilgisayar magnezyum yapıya sahip gövdesi sayesinde yaklaşık 900 gram ağırlığında. Önceki versiyonda yer alan ikisi bir arada formatından vazgeçen Google 180 derecelik menteşe açısını kaldırarak standart dizüstü bilgisayar formatına geri dönmüş gibi gözüküyor.

Daha yumuşak hatlara sahip olan yeni model klavye açısından da daha geniş bir dizilime sahip. 13.3 inçlik 4K ekrana sahip Pixelbook Go bu genişliği klavye dizilimini genişletmek için de kullanmış. Klavye, genişliğinin yanında ultra sessizlik özelliği de oldukça dikkat çekiyor.

Klavyede Google Asistan düğmesi, rakam satırının üzerinde ise Chrome OS kısayolları ve hoparlörler yer alıyor. Bilgisayarda yer alan yerleşik mikrofon Google Asistan’a kolay erişim sunuyor.

Pixelbook Go’nun pili 12 saat kullanım süresi sunuyor

12 saate kadar kullanım süresi sunan ve standartlarına göre yüzde 15 daha büyük olan pili 20 dakikalık şarj ile 2 saat boyunca kullanılabiliyor. Bu özellik Pixelbook Go’nun ağrılığı ve yivli alt plakasıyla birlikte bilgisayarın taşınabilirliğini arttıran yenilikler arasında sayılıyor.

Pixelbook Go 8 GB ve 16 GB RAM dışında 64 GB, 128 GB, 256 GB gibi üç farklı depolama seçeneği ile geliyor. Ayrıca Intel Core m3, i5 ve i7 olmak üzere üç farklı işlemci seçeneği bulunuyor

Google’ın fiyatı daha makul seviyeye çektiğini söylemiştik. Şirket, Pixelbook Go ile üst seviyeye hitap eden Google Chromebook cihazlarının daha çok insana hitap etmesini sağlamak istiyor. Siyah ve pembe olmak üzere iki farklı renk opsiyonu bulunuyor. Siyah olan versiyonlar için ön siparişler başlamış durumda. Pembe renkli olanı ise ilerleyen günlerde satışa çıkacak. Google Pixelbook Go 649 dolarlık başlangıç fiyatı ile satışa sunulacak.

Görsel: Google