Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Modüler Dizüstü Bilgisayar

Modüler Dizüstü Bilgisayar

Framework, parçalarının kolayca sökülüp takılabildiği bilgisayarıyla cihazını özelleştirmek isteyenlere fırsat tanırken teknolojik atığın önüne geçmeyi hedefliyor.

Pandemiyle birlikte tetiklenen üretim sıkıntısı ve tedarik zincirinin sekteye uğraması gıdadan teknolojiye kadar hayatın her alanında arz talep dengesinin bozulmasına ve fiyatların artmasına neden oluyor. Fjord Trends 2022 raporunda da yer verildiği gibi daha tutumlu tüketmek, sürdürülebilir seçimler yapmak tüketicilerin öncelikleri haline geliyor. Apple’ın tamir için gerekli olan aletleri ve orijinal parçaları içeren Self Service Repair isimli tamir kiti teknolojik alanda bu yönde atılmış büyük adımlardan biri olarak gösterilebilir.

Framework de geri dönüşüme daha fazla odaklanmak ve tüketicilerin daha az teknolojik atık üretmelerini sağlamak için modüler bir dizüstü bilgisayar sunuyor. Onarılabilen, değiştirilebilen ve kolayca monte edilebilen parçalar, tüketicilerin kullandıkları bilgisayarları tamir etmesine ya da istediği şekilde özelleştirebilmesine imkan tanıyor.

Daha az atık daha uzun ömürlü kullanım

Framework CEO’su Nirav Patel de “Kendin Yap” (DIY: Do It Yourself) sürümü ile sundukları dizüstü bilgisayarın artan elektronik atık sorununu çözmeye yönelik bir girişim olduğuna değiniyor.

Çerçevenin renginden klavye diline, bellek ve depolama alanlarından anakarta kadar bilgisayarın tüm bileşenleri kullanıcı tarafından kolayca sökülüp takılarak tamir edilebiliyor ya da yükseltilebiliyor. Kullanıcı bilgisayarındaki bağlantı noktalarını ihtiyaçlarına göre uyarlayabiliyor.

13,5 inç ekranlı ve portatif bu bilgisayar 1,3 kilogram ağırlığında. Kalınlığı ise 15,85 mm. “Kendin Yap” sürümü içeriğindeki tornavidayla kolay bir şekilde monte edilebiliyor. 4 TB’a kadar depolama alanı sunabilen modüler dizüstü bilgisayarın bellek kapasitesi 64 GB’a yükseltilebiliyor  Marka, dizüstü bilgisayar için koyduğu parçalar hakkında detaylı bilgileri, talimatları ve yedek parçalara erişimi de QR kod üzerinden kullanıcılar ile paylaşıyor.

Framework dizüstü bilgisayarı iki şekilde satışa çıkarıyor. Eğer kullanıcı depolama, işletim sistemi ve Wi-Fi kartı gibi bileşenleri kendi takmayı tercih ederse bu ücret daha düşük ücretle dizüstü bilgisayara sahip olabiliyor.

Görsel: Framework