Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Çevreye Duyarlı Bambu Otomobil: Phoenix

Çevreye Duyarlı Bambu Otomobil: Phoenix

Albrecht Birkner ve Kenneth Cobonpue’nun çevreye duyarlı konsept otomobili Phoenix’in gövdesi ve iç döşemesi bambu kamışlarından oluşuyor.

Çevreye zarar vermeden toprakta çözünebilen iki kişilik konsept otomobil Phoenix, ürün tasarımcıları Albrecht Birkner ve Kenneth Cobonpue’nun ortak projesi. 2011 tarihli projenin tamamlanması 10 gün sürmüş. Yaklaşık 4 metre uzunluğundaki tamamen el yapımı Phoenix; bambu, hint kamışı, çelik ve naylondan oluşuyor.

Eski otomobillerin meydana getirdiği çevre kirliliğini ortadan kaldırmak ve geleceğin yeşil dostu otomobilleri düşünülerek tasarlanan Phoenix, organik liflerlerle örülü kompozit materyallerin ve şu an mümkün olmasa da doğal yakıtların gelecekte bir zamanda kullanılır olabileceğinin sinyallerini veriyor.

Sürdürülebilir bir otomobil yaratmak isteyen ikili, Phoenix’i kullanıcının şehir içinde 5 yıllık ihtiyacını karşılamak üzere tasarlamış. Otomobilin gövdesini oluşturan bambu kamışları, kullanıcının aracı 5 yıldan daha uzun bir süre kullanmak istemesi ve aşınma durumunda yenileriyle değiştirilebiliyor Çevre dostu araç, ihtiyaçlar doğrultusunda kişiselleştirilebiliyor. Araçta yer alan elektrik motoru, şehirde dolaşmanızı sağlayacak yeterlilikte güç üretiyor.



Görsel: Albrecht Birkner